Ministeri Häkkänen kieltänyt kolme kiinteistökauppaa Ilomantsissa ja Sotkamossa

Puolustusministeriö on selvittänyt venäläisten kiinteistökauppojen täyskieltoja – Antti Häkkänen kertoo videolla, mitä vaihtoehtoja on ilmennyt 0:47
Katso myös: Puolustusministeriö on selvittänyt venäläisten kiinteistökauppojen täyskieltoja – Antti Häkkänen kertoo videolla, mitä vaihtoehtoja on ilmennyt.

Puolustusministeri Antti Häkkänen on tehnyt kolme kielteistä lupapäätöstä EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulevien ostajien kiinteistöhankinnoissa.

Kielteisten päätösten kohteina ovat yksi kauppa Ilomantsissa ja kaksi kauppaa Sotkamossa. 

Päätökset perustuvat eräiden kiinteistöhankintojen luvanvaraisuudesta annettuun lakiin.

Ilomantsin kaupassa ostajana on yritys, jossa on osin venäläistä omistusta.

Sotkamossa sijaitseva kiinteistön määräala on myyty kahdesti saman omistajan eri yritysten välillä. 

Kyseiset yritykset omistaa Britanniaan rekisteröity säätiö, jonka toisena vastuuhenkilönä on lisäksi EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tuleva ihminen.

Kohdetta voitaisiin hyödyntää väärällä tavalla

Ilomantsin päätöstä puolustusministeriö perustelee valtioneuvoston tiedotteen mukaan sillä, että kohdetta voitaisiin hyödyntää tavalla, jonka voidaan arvioida vaikeuttavan maanpuolustuksen järjestämistä, alueellisen koskemattomuuden valvontaa ja turvaamista sekä kansallista turvallisuutta.

Sotkamon päätösten kohdalla kyse on siitä, että hakija ei ole täyttänyt velvollisuuttaan tietojen toimittamisesta puolustusministeriölle lupaprosessin aikana.

 

Lue myös:

    Uusimmat