Milloin tapailu muuttuu seurusteluksi? Naiset vastaavat

Milloin tapailu muuttuu seurusteluksi, jos asiasta ei puhuta ääneen? MTV Lifestyle otti selvää.

”Olen tapaillut erästä naista nyt puolisen vuotta. Meillä on kivaa ja puuhaamme asioita, joita normaalistikin parisuhteessa tehdään. Myös seksi toimii erinomaisesti ja sitä on paljon. Ongelmani on se, ettei nainen halua kutsua juttuamme seurusteluksi, vaikka en millään ymmärrä, miten tämä ei sitä jo ole. Mitenkään erityisemmin nainen ei ole osannut perustella haluttomuuttaan ”julkistaa” suhdettamme. Tuhlaanko aikaani vai onko tämä ihan ymmärrettävää käytöstä?”, nimimerkki Mikko kysyy

”Riippuu naisesta. Kannattaa varmaan luottaa omaan mutu-tuntumaan. Jos nainen tuntuu keskittyvän vain ja ainoastaan sinuun, luota siihen. Jos yhtään tuntuu siltä, että nainen etsii ja hakee jotain parempaa, niin uutta kottaraista koukkuun! Ja mitä tarkoittaa suhteen julkistaminen? Haluaisitko, että hän vaihtaa statuksensa Facebookissa vai esittelisi sinut ystävilleen ja perheelleen? Jälkimmäistä voisi jo puolen vuoden tapailun jälkeen vaatia, Facebook-käyttäytymisestä kannattaa sopia erikseen.

Ota huomioon myös naisen tunteisiin vaikuttavat asiat. Onko hän esimerkiksi juuri eronnut? Jos on, voi pelko uudenkin suhteen pilalle menosta konkretisoitua jokseenkin hassulta tuntuvalla tavalla pitää suhde itsellään eikä julkistaa sitä koko maailmalle. Se on vain yksi tapa suojella sydäntään.”
– Nainen, 28, sinkku

"Seksi ja yhteiset puuhat eivät vielä tarkoita automaattisesti sitä, että seurustelette. Monilla on nykyään vakituisia seksikumppaneita, joita ei todellakaan kutsuta seurustelukumppaniksi.

Itse pohtisin ennemmin seuraavia kriteereitä: Oletteko tavanneet toistenne vanhemmat? Onko nainen esitellyt sinut läheisille ystävilleen? Tekstaileeko ja soitteleeko nainen sinulle silloin, kun ette ehdi tavata? Vietättekö yhteisiä öitä ilmankin seksiä? Keskusteletteko koskaan yhteisestä tulevaisuudesta?

Jos vastaus näihin kaikkiin kysymyksiin on ei, voit olla melko varma siitä, että nainen ei miellä suhdettanne seurusteluksi. Jos haluat itse vakavan seurustelusuhteen, voi ehkä olla järkevintä siirtyä pikkuhiljaa eteenpäin.

Jos vastaus noihin kysymyksiin on kyllä, niin vaikuttaa siltä, että nainen on kuitenkin valmis panostamaan suhteeseen ja haluaa pitää sinut osana elämäänsä. Tässä tapauksessa kannattaa varmaan antaa naisen edetä omaa rauhallista tahtiaan, eikä painostaa ”julkistamaan” suhdetta. Teot merkitsevät enemmän kuin sanat. Jos olette onnellisia nykyisessä tilanteessanne, nauttikaa siitä ja jatkakaa samaan malliin."
– Nainen, 23, parisuhteessa

"Naista saattaa pelottaa suhteen ”julkistaminen” aiempien huonojen kokemusten takia tai sitten hän on sinusta vielä epävarma. Minun mielestä muutoinkin tuollaiset suhteen ”julkistamiset” sun muut ovat melko turhia. Kyllähän te itse tiedätte oletteko yhdessä vai ette. En huolestuisi asiasta ja olette kuitenkin tapailleet vasta puolisen vuotta, se ei ole mikään äärimmäisen pitkä aika. Toivottavasti suhteen julkistamiselle et myöskään tarkoita esimerkiksi sitä, että hän ei halua ilmoittaa asiassa Facebookissa tai jossain. Vietättekö aikaa kuitenkin molempien ystävien seurassa tai muuten? Jos kyllä, niin älä inise ja jatka naisen tapailua, jos haluat. Jos hän ei puhu sinusta ystävilleen tai kenellekään, niin silloin on syytä huoleen. Nainen saattaa nimittäin tällöin viritellä jotain juttuja muiden miesten kanssa."
– Nainen, 25, parisuhteessa

”Kuulostaa siltä, että nainen ei ehkä ole varma elämänsä suunnasta. Tai sitten hän ei vain halua ottaa siitä liikaa stressiä, eikä lokeroitua mihinkään julkistamalla nyt seurustelevansa.

Mitä tiedät naisen menneisyydestä? Voisiko hänellä olla takanaan huonoja kokemuksia sitoutumisesta? Onko hän vasta eronnut? Tai ehkä hän vain haluaa nauttia seurastasi ja elämästä määrittelemättä elämäntilannettaan tarkemmin. Jos teillä on yhdessä mukavaa ja juttunne toimii, tarvitseeko suhdettanne näin pian määritelläkään seurusteluksi?

Jatko riippunee siitä, mitä itse haluat suhteelta. Jos toiveenasi on viedä nainen vihille, eikä suhteenne etene mihinkään suuntaan, on jossain vaiheessa toki hyvä yhdessä selvittää missä mennään.”
– Nainen, 29, parisuhteessa

"Joitain ihmisiä ahdistaa laittaa suhteelle nimi, sillä he saattavat pelätä, että suhde muuttuu liian vakavaksi liian nopeasti, jos näin tehdään. Tilanne on ongelmallinen, jos sinulle on hyvin tärkeää kutsua naista seurustelukumppaniksesi. Edessänne taitaa olla keskustelun paikka, sillä vain puhumalla suoraan voitte selvittää, mitä todella ajattelette toisistanne. Ehkä nainen ei haluakaan kanssasi vakavaa suhdetta."
– Nainen, 27, parisuhteessa

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Uusimmat