Mainos

Milloin matkan saa halvimmalla? Säästä näillä vinkeillä!

10:00

Matkan ajankohta vaikuttaa lompakon köyhtymiseen enemmän kuin varausajankohta.

Matkailuasiantuntija Riikka Krenn kehottaa käyttämään hieman aikaa hintavertailuun ennen lentojen tai hotellimajoitusten varaamista.

– Se voi tarkoittaa säästöinä kymppejä, satasia, koko perheen matkustaessa jopa tuhatta euroa, Krenn sanoi Huomenta Suomessa.

Kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, että vertailupalvelussa käytetään nimenomaan metahakua, ei siis vertailla pelkästään lentoyhtiöitä keskenään vaan myös eri vertailuja keskenään.

– Eli laitetaan samalle rimalle kaikki tahot, jotka matkoja myyvät. Kuluttajan roolissa sen tunnistaa ehkä helpoiten siitä, että tällainen metahaku ei yleensä tyypillisesti itse myy. Silloin sekä hintavertailijalla että kuluttajalla on yhteinen intressi löytää se kaikkein halvin hinta.

Säästömielessä matka kannattaa varata joko melko ajoissa tai erityisesti pakettimatkan ollessa kyseessä aivan viime tipassa. Äkkilähtöjen hinnat voivat olla todella halpoja, tosin tarjontakin on rajallinen.

– Usein kuulee sellaisen aikahaarukan, että reittilennot ovat halvimpia seitsemän–kahdeksan viikkoa ennen matkaa, Krenn sanoo.

Siitä, minä viikonpäivänä tai mihin kellonaikaan matka kannattaa varata, kuulee säännöllisesti milloin mitäkin uusia selvityksiä. Usein tulokset ovat hyvin vaihtelevia.

– Ehkä kaikkein eniten vaikuttaa se, minä päivänä matkustaa, ei niinkään varaamisen ajankohta. Arkipäivät ovat hyviä matkustuspäiviä. Viikonloppuisin on usein kalliimmat hinnat ihan siitä syystä, että niinä päivinä liikkuu paljon ihmisiä, Krenn toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.