Millainen on aikaa kestävä kylpyhuone? Asiantuntija kertoo!

Kylpyhuoneremontti ei ole kaikkein edullisin projekti, joten se kannattaa suunnitella huolella. Sisustus- ja värisuunnittelija Tarja Tarima tuntee niin tämän hetken kuumimmat trendit sekä sen, millaisia ovat aikaa kestävät valinnat.

Trendit tulevat ja menevät, ja harvalla on varaa muuttaa kylpyhuoneen sisustusta jatkuvasti.

– Suomalaiset luottavat skandinaaviseen tyyliin ja heillä on varma käsitys siitä, mikä on pitkäikäistä, kertoo sisustus- ja värisuunnittelija Tarja Tarima.

Suomalaisessa muotoilussa näkyy vahvasti tietty muotokieli ja värimaailma. Tarima kertoo, että ajatonta kylpyhuonetta tekevän kannattaa pitäytyä niissä.

– Vanhemmat suomalaiset rakennukset ovat trendikkäitä aina. Pitäytyisin klassisessa ja jättäisin uudistusvimman niihin tekstiileihin, Tarima toteaa.

Spa-tunnelmaa kylpyhuoneeseen

Tarima on huomannut selkeän muutoksen suomalaisissa kylpyhuoneissa kymmenen vuotta kestäneen uransa aikana.

– Se ei ole enää vain pakollinen peseytymispaikka, vaan oleskelutila, johon halutaan panostaa ja jota sisustetaan.

Yksi tämän hetken suosituimmista trendeistä onkin spa-tunnelman luominen pesutiloihin. Tarima kertoo, että jo pienilläkin mutoksilla voidaan saada aikaan suuri vaikutus.

– Jos laatotus on hyvä, eikä siihen tarvitse koskea, on 1 000 euroakin jo suuri raha. Esimerkiksi somisteilla ja kalusteilla tehdään paljon. Neliöt asettavat tietysti rajoituksensa, mutta esimerkiksi erilaisia suihkuvaihtoehtoja on nykyään paljon tarjolla ja ne ovat tulleet myös hintansa puolesta kaikkien ulottuville.

Kotispa on myös ennen kaikkea tunnelmanluontia.

– Puuta ja keramiikkaa kannattaa yhdistellä ja laatoissa on nykyään upeat valikoimat. Myös valaistusta kannattaa pohtia, sillä tarjolla on nykyään esimerkiksi leditekniikkaa, jonka avulla voisisustaa niin saunatiloissa kuin pesutiloissakin, Tarima kertoo.

Väriä pintaan!

Tikkurilalla värisuunnittelijanakin työskennellyt Tarima tietää, että väreillä on helppo muuttaa tunnelmaa, mutta hän jättäisi ne pieniin somisteisiin, kuten tekstiileihin.

– Kannattaa lähteä siitä, millaista tunnelmaa hakee. Jos esimerkiksi haluaa maanläheistä tyyliä, voi ottaa mukaan vaikkapa harmaata ja ruskean eri sävyjä, jotka ovat erityisen trendikkäitä tällä hetkellä. Tällä hetkellä suurin trendi on valkea suuri laatta ja siihen jokin tehosteseinä. Jos tila on pieni, niin pysyisin vaaleassa, Tarima neuvoo.

Valkoinen ja muut vaaleat värit tuovat valoa pieneenkin tilaan.

– Myös kiiltävyysaste on tärkeä. Aikaisemmin hyvin harva halusi kiiltävää laattaa, mutta nyt se on suosittua. Kiiltävänä valkoinen laatta tuo valoa ja on puhtaamman oloinen. Siihen voi kokeilla yhdistää esimerkiksi luonnonkiveä, jolloin saadaan eloisuutta pinnan vaihteluilla.

Lasi on tällä hetkellä erityisen trendikästä ja sitä käytetään paljon esimerkiksi saunan ja pesutilojen erottamiseen toisistaan.

– Jos haluaa tuoda väriä enemmän, voi kokeilla esimerkiksi värillistä huurrelasia tai värivaloja, Tarima vinkkaa.

Hannele Lampela/ MTV3

Kuvat: Zach Stovall/ MTV3, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja