Miljoonittain rintaleikkauksia: Plastiikkakirurgian tilastot 2010

Maailmalla hankittiin miljoonittain botox-pistoksia ja rintaimplantteja viime vuoden aikana. Katso, mikä oli suosituin kosmeettinen toimenpide 2010.

American Society of Plastic Surgeons -yhdistyksen tilastojen mukaan vuonna 2010 tehtiin yli 13 miljoonaa toimenpidettä kosmeettisen kirurgian alalla. 11,6 miljoonaa eli valtaosa operaatioista oli sellaisia, jotka eivät vaatineet kirurgiaa. Botox-ruiskeet ovat tilastojen mukaan suosituin toimepide, uutisoi Cosmetic Surgery News ja Privatehealth.co.uk.

Vuonna 2010 toteutettiin 1,6 miljoonaa kauneuskirurgista toimenpidettä, joista suurin osa oli rintojen suurennusleikkauksia.

Yhä useampi nainen haluaa suuremmat rinnat. Suurempia rintoja haluavia oli viime vuonna 39 prosenttia enemmän kuin kymmenen vuotta sitten. Erilaiset rintojen kohennukset ovat yleistyneet ja leikkauksissa on ollut kasvua 70 prosenttia kymmenen vuoden aikana.

Rintaimplanttien poistattaminen on sen sijaan puolittunut. Tämä osoittaa, että ihmiset ovat tyytyväisempiä leikkaustuloksiin.

MTV3/Helmi

Lähde: Privatehealth.co.uk

Kuva: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja