Tutkimus: Botox voi pilata sosiaalisen elämän

Tehokas ryppyjen poistaja voi tehdä tuhoa ihmissuhteissa. Aine vaikeuttaa tiedonkulkua kasvojen ja aivojen välillä, jolloin se vaikuttaa myös mielialaan ja suhteisiin.

Kasvojen ilmeet kertovat mielialasta ja välittävät tunteistamme tietoa aivoihin. Hymyily ja kulmien kurtistelu ovat tärkeitä sosiaalisen elämän kannalta.

Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan botoxia käyttäneillä naisilla on ongelmia ilmaista ja lukea kasvojen ilmeitä. On vaikeaa tulla ymmärretyksi, jos kasvojen lihakset eivät pysty toimimaan ja ilmaisemaan mielialoja. Tämä aiheuttaa kitkaa sosiaalisiin suhteisiin. Keskustelukumppania voi ihmetyttää botox-ruiskeita ottaneen vastapuolen ilmeettömyys, sillä aine estää kasvojen lihaksia muodostamasta ilmeitä. Ihmissuhteet saattavat kärsiä, sillä ilmeetön henkilö voi vaikuttaa tylsistyneeltä seuralta.

Tutkimuksen tulokset täydentävät Saksassa aikaisemmin tehdyn tutkimuksen tuloksia, joiden mukaan tunteiden ilmaisemisen matkiminen aiheuttaa matkitun tunteen. Ihminen tuntee itsensä iloiseksi, vaikka hän hymyilisi ilman syytä. Surulliselta näyttäminen puolestaan saa myös mielialan surulliseksi.

MTV3/Helmi

Lähde: Los Angeles Times

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja