Miljoonien fanittama tubettaja sai tutustua suomalaisfirman pöyristyttävään autonavaimeen – pelkäsi pudottavansa

Näin valmistuu suomalainen luksusautonavain 1:00
Näin valmistuu suomalainen luksusautonavain.

Maailman kallein autonavain sai näkyvyyttä supersuositun autotubettajan videolla.

Yksi maailman seuratuimmista autotubettajista, brittiläinen Tim Burton alias Shmee150, tutustui hiljattain suomalaisyhtiön valmistamaan hulppeaan autonavaimeen.

Burton vieraili Dubaissa sijaitsevassa Car Vault -myymälässä, joka keskittyy käytettyjen superautojen myyntiin. Myynnissä ollut Bugatti Chiron oli varustettu suomalaisen Awain Oy:n valmistamalla puolen miljoonan euron hintaisella Phantom-avaimella.

Yhtiön toimitusjohtaja Jalmari Mattila on MTV3-kanavalla pyörivän Teknavin entinen autotoimittaja.

– Kun työskentelin autotoimittajana, havaitsin, että useimpien luksus- ja superautojen avaimet vaikuttivat halvoilta ja olivat muovisia. Ne eivät kuvastaneet sitä samaa laadukkuutta kuin itse autot, Mattila kertoi yhtiön tiedotteessa huhtikuussa.

Awain tekee yhteistyötä jo Bugattin, Bentleyn, Aston Martinin, Maseratin, Lamborghinin, McLaren, Maybachin, Rolls-Roycen, Porschen ja Mercedes-Benzin kanssa.

Auton arvolle sopiva avain

Burton tutustuu jutun perästä löytyvällä videolla Awaimen kalleimpaan Phantom-malliin. 500 000 euron hintaista, kultaa, timantteja ja nahkaa yhdistelevää avainta on valmistettu yksi ainoa kappale.

Videolla nähtävä Chiron ei sekään ole enempää eikä vähempää kuin ensimmäinen koskaan valmistettu yksilö.

Suomalaisyhtiö lienee huomiosta mielissään, sillä Burtonilla on YouTubessa lähes kaksi miljoonaa ja Instagramissakin 1,5 miljoonaa seuraajaa. Hänen Facebook-sivustaan on tykännyt yli 2,5 miljoonaa ihmistä.

Katso Shmee150:n video alta. Phantom-avaimen esittely alkaa kohdasta 10:45.

Lähteet: Awain, Shmee150

Lue myös:

    Uusimmat