Suomalaisfirmalta 500 000 euron autonavain, tältä se näyttää – valmistaminen kestää jopa 300 tuntia

Näin valmistuu suomalainen luksusautonavain 1:00
Näin valmistuu suomalainen luksusautonavain.

Suomalainen Awain Oy lanseeraa tänään Dubaissa kolmen vuoden kehityksen tuloksena syntyneen autonavainmallistonsa.

Prameat avaimet on suunnattu heille, joiden huolena on, ettei muovinen avain sovi yhteen arvokkaan superauton kanssa.

Awain Oy:n toimitusjohtaja Jalmari Mattila on MTV3-kanavalla pyörivän Teknavin entinen autotoimittaja.

– Kun työskentelin autotoimittajana, havaitsin, että useimpien luksus- ja superautojen avaimet vaikuttivat halvoilta ja olivat muovisia. Ne eivät kuvastaneet sitä samaa laadukkuutta kuin itse autot, Mattila kertoo yhtiön tiedotteessa.

Puuta, nahkaa ja jalokiviä yhdistelevää avainmallistoa ovat olleet kehittämässä muun muassa suunnittelija Leevi Markkula ja kelloseppä Joakim Jokela.

Tänään lanseerattavaan mallistoon kuuluu kolme avainta, joiden valmistaminen kestää mallista riippuen 100–300 tuntia. Avaimet ovat käsityötä alusta loppuun, ja ne tehdään jalokivi-istutuksia ja puista tuotepakkausta myöten Suomessa.

Quantum-malli kustantaa 49 000 euroa, Serenity 89 000 euroa ja kaikkein kallein Phantom huimat 500 000 euroa. Sitä tosin tullaan valmistamaan vain yksi kappale.

– Meillä on tällä hetkellä kiinnostunut ostaja maailman kalleimmalle Awaimelle. Henkilöllisyyttä ei voida sanoa. Tämän päiväiseen lanseeraustilaisuuteen Dubaissa tulee paljon potentiaalisia asiakkaita, muun muassa yksi superauton omistaja, joka osti hiljattain melkein viidellä miljoonalla eurolla rekisterikilven. Myös hän on kiinnostunut ostamaan maailman kalleimman Awaimen, Mattila kertoo Kauppalehdelle.

Awain tekee yhteistyötä Bugattin, Bentleyn, Aston Martinin, Maseratin, Lamborghinin, McLaren, Maybachin, Rolls-Roycen, Porschen ja Mercedes-Benzin kanssa.

Lähde: Awain

Lue myös:

    Uusimmat