Video: Uuden Tuntemattoman sotilaan rahoitus varmistui – seitsemän miljoonan budjetti!

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuvan kuvaukset alkavat kesällä 2016.

Uuden Tuntemattoman sotilaan rahoitus on varmistunut. Aku Louhimiehen ohjaama klassikkoelokuvan uusi versio saa ensi-iltansa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuonna joulukuussa 2017.

Elokuvahankkeen kokonaisbudjetti on noin seitsemän miljoonaa euroa. Hankkeen mahdollistaa tiedotteen mukaan laaja joukko rahoittajia ja tukijoita.

– Tavoitteenani on Linnan ajatuksille uskollisena kuvata tavallisten ihmisten elämää ja kokemuksia sodassa, ohjaaja Louhimies kertoo tiedotteessa.

Väinö Linnan  Tuntematon sotilas -romaani (1954) filmatisoitiin ensi kerran vuonna 1955. Silloin ohjaajana oli Edvin Laine ja elokuvasta tuli erittäin suosittu. Elokuvan oli vuoteen 1989 mennessä nähnyt Suomen elokuvateattereissa 2,8 miljoonaa katsojaa, joten se on kaikkien aikojen katsotuin elokuva Suomen elokuvateattereissa.

Louhimiehen ohjaus pohjautuu myös Tuntemattoman sotilaan lyhentämättömään versioon nimeltään Sotaromaani.

– Löydän itseni kaikista hahmoista, joku kosketuspinta täytyy olla. Jokainen hahmo kirjasta on minulle jollain tavalla rakas, Louhimies kertoi lehdistötilaisuudessa.

Toinen Tuntematon-filmatisointi tehtiin vuonna 1985 ja sen ohjasi Rauni Mollberg. Se sai kolme Jussi-palkintoa.

Elokuvasta on tarkoitus tuottaa myös neliosainen televisiosarja, jonka esittää Yle.

Kallein suomalainen elokuva

Suomen elokuvasäätiöstä vahvistetaan, että Tuntemattoman sotilaan budjetti tekee elokuvasta kaikkien aikojen kalleimman suomenkielisen elokuvan.

Kyseessä on myös kallein pelkästään kotimaisella rahoituksella toteutettava elokuvaprojekti. Budjetiltaan suurempia kotimaisia elokuvia ovat olleet vain Iron Sky (2012) ja Big Game (2014).

Louhimiehen suurprojektin suurimpia rahoittajia ovat LähiTapiola-ryhmä sekä Jenny ja Antti Wihurin säätiö.

Mukana on myös joukko yksityisiä sijoittajia Supercellin perustajien Ilkka PaanasenMikko Kodisojan ja Niko Deromen sekä bisnesenkeli Jari Ovaskaisen johdolla. Myös yksityisen rahoituksen keräämisestä vastanneet Ari Lahti ja Ari Tolppanen ovat sijoittaneet elokuvaan.

Katso otsikon alta video Louhimiehen puheenvuorosta lehdistötilaisuudessa!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja