Mainos

Miksi te naiset oletatte, että mies osaa lukea kaiken rivien välistä? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Miehiltä kysyttiin vähän aikaa sitten, että miksi miehet eivät tajua ilmiselviä tekosyitä ja kysyjä, ikäiseni nainen, toivoi, että miehet tajuaisivat ilman että asiaa tarvitsisi suoraan sanoa. On pakko heittää kysymys toisinpäin: miksi te naiset ette saa ajoissa suutanne auki? Oletatte, että mies osaa lukea rivien välistä, ja kun se ei onnistu niin mies haukutaan selän takana pystyyn ja mies saa osakseen joko selittämättömän mykkäkoulun, minkä syihin ei edes kysymällä saa vastausta, tai sitten haukut siitä, kuinka idiootti hän on.

Olen ihan oikeasti pohtinut, voisiko osasyy joidenkin sinkkuuteen ja mediassakin esillä olleeseen syntyvyyden laskuun olla siinä, että järkevimmät miehet eivät viitsi lähteä moiseen mukaan ja pysyvät mieluummin sinkkuina? Miten voisi välttää tällaiset naishenkilöt, vai pitäisikö teidät kaiken varalta kiertää kaukaa?" kyselee nimimerkki Hetero mutta naisiin kyllästynyt.

Näin naisraati vastasi

"Hei vaan, kyllästynyt kysyjä. Olet oikeassa: myös minun tuntemani naiset olettavat, että muut ihmiset ymmärtävät heidän puolikkaat mikroeleensä oikein ja tajuavat siten kivasti ja nopsasti ihan ilman sanoja, mitä he haluavat. Se on raivostuttavaa, mutta tuskin syy miesten sinkkuuteen maailmassa. Kysymyksesi kuulostaa myös omaan korvaani siltä, että olet pettynyt rakkaudessa ja vihainen naiselle, eli siis kaikille naisille kaikkialla. Se ei liene reilua. 

Mielestäni tässä on kyse kompromissista: suhteen kummankin osapuolen on opittava ilmaisemaan tunteensa ja halunsa, mutta myös osattava kysyä, mikä on hätänä, jos toinen ihminen ei sitä itse osaa tai kykene kertomaan. Sellaistahan elämä ihmisyhteisössä on!

Se, että ihminen vastaa kysymykseen ”mikä hätänä” sanomalla ”ei mikään”, kun vastaus ei oikeasti ole "ei mikään", on hänen oma häpeänsä. Ei voi saada, jos ei tajua pyytää tai ilmaista toivetta. Mielestäni kaikki aikuiset, niin miehet kuin naisetkin, voisivat oppia olemaan avoimia, rehellisiä ja oikeasti kuunnella muita. Samalla ratkeaisi tämä kuvaamasi "ei mua mikään vaivaa, huoh huoh" -säätö."
– 31, parisuhteessa 

"Totta on, että miehet ja naiset puhuvat usein eri kieltä. Ymmärrän turhautumisen, mutta jyrkkä vastakkainasettelu ei vie asiaa eteenpäin. Toivon itse monesti, että hienovarainen vinkkini menisi välillä läpi, eikä jokaista pientäkin asiaa tarvitsisi aina nostaa pöydälle ja halkoa juurta jaksaen. Sellainen on uuvuttavaa. Usein kuitenkin huomaan, ettei viestini ole mennyt perille pelkän sellaisen ilmeen tai äänenpainon välityksellä, jonka kuka tahansa naispuoleinen ystäväni olisi ymmärtänyt. Koska olen halunnut parisuhteen toimivan, olen opetellut kärsivällisyyttä. Joskus pinna katkeaa, mutta se on inhimillistä. Kärsivällisyys on kultaa molemminpuolisesti."
– 24, avoliitossa

"Varmasti suoraan puhuminen on joillekin naisille (ja miehille) vaikeaa. Ehkäpä suoraan kysyminen voisi auttaa tällaisissa tilanteissa? Jos aistit, että toiselle on vaikeaa vastata suoraan, niin kysy lisää! Asianhan voisi kääntää myös niin, ettei haluta loukata toista sanomalla vaikeaa asiaa suoraan. En usko, että ”tällaisia naisia” voit välttää ulkoisten varoitusmerkkien perusteella, joten parasta olisi ehkäpä kehittää hieman pelisilmää. Voit myös kysyä itseltäsi, että jos oikeasti koet, että saat vain mykkäkoulua vastineeksi, niin onko se silloin aikasi arvoista? Viesti ei voisi olla selkeämpi."
– 26, sinkku

"Voisiko olla niin, että naiset eivät uskalla kertoa oikeista tunteistaan, kun heidät kuitenkin leimataan nalkuttaviksi noidiksi?  Joskus oikeasti olisi kiva, jos miehet osaisivat käyttää aivojaan, eivätkä ajattelisi aina niin suoraviivaisesti. Mutta hei, kierrä ihmeessä kaikki naishenkilöt kaukaa, sillä asenteesi perusteella et varsinaista ihannemiesmateriaalia olekaan."
– 31, sinkku

Mitä olet aina halunnut kysyä naisilta? Kysy – me selvitämme vastauksen

***

2:16

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.