Mainos

Miksi seksi vahvistaa parisuhdetta?

Seksi oman rakkaan kanssa on ihanaa. Tässä viisi syytä, minkä takia lemmiskely hoivaa ja hellii parisuhdetta, sekä vahvistaa keskinäisiä välejä.

Sen lisäksi että seksi on nautinnollista, parantaa intiimi kanssakäyminen myös parisuhdetta. Ota selvää miten seksi vaikuttaa positiivisesti sinun ja kumppanisi keskinäisiin väleihin.

1. Läheisyys. Tuntuuko sinusta lemmiskelyn jälkeen siltä, kuin olisitte toisillenne luodut sielunkumppanit? Tämä ei ole silkkaa mielikuvitusta. Aivot erittävät seksuaalisen mielihyvän tuntemusten yhteydessä oksitosiini-hormonia, jolla on pelkoa ja ahdistusta lieventävä vaikutus. Seksi saa pariskunnan siis todella tuntemaan yhteenkuuluvuutta.

2. Tunnet olosi taas seksikkääksi. Suhteen alkuvaiheessa seksiä on usein jatkuvasti kun toisesta ei pysty pitämään näppejään erossa. Alkuvaiheen jälkeenkin on ihanaa kuulla ja huomata, että haluatte toisianne edelleen. Muista siis kertoa se kumppanillesi. Verkkarit nurkkaan ja viettelys kehiin!

3. Riko rutiineja. Arki latistaa suhteen kuin suhteen, jos sille antaa luvan. Tappele rutiineja vastaan – laita vaikka herätyskello soimaan 15 minuuttia aiemmin ja yllätä murusi pikaisella aamusessiolla, tai lähesty lempeästi vaikkapa kesken leffan katselun. Yllätykset piristävät.

4. Suhde ei ole itsestäänselvyys. Mikäpä piristäisi paremmin, kuin viikonloppu sängyssä oman murun kanssa? 48 tuntia silkkaa nautintoa saa suhteen kukoistamaan eikä sen jälkeen tee mieli riidellä roskapussin viennistä.

5. Pysy terveenä. Tutkimusten mukaan seksi lievittää stressiä ja madaltaa verenpainetta. Lisäksi se kuluttaa tehokkaasti kaloreita. Tunnin kiihkeä lakanoissa pyöriskely kuluttaa yli 170 kaloria. Lemmenhetki viidesti viikossa käy siis liikunnasta.

AVA

Lähde: Yourtango.com

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.