Miksi paino ei putoa? 5 tavallista syytä

Joskus kilot eivät tunnun karisevan vyötäröltä, vaikka tekisit mitä. Liikunnan lisääminen ja syömisen vähentäminen eivät välttämättä ole yksinään ratkaisuja keveämpään elämään.

Jos paino ei putoa, vaikka syöt mielestäsi vähemmän ja jumppaat viikottain hiki hatussa, voi ongelmana olla muun muassa nämä seikat:

1. Liikunta tekee nälkäiseksi

Liikunta polttaa toki kaloreita, mutta se ei tarkoita, että voit syödä vastapainoksi hurjia määriä ruokaa. Jos syöt enemmän kuin kulutat, lihot. Niin yksinkertaista se on. Liikunnan harrastaminen ei myöskään tarkoita sitä, että voisit sen jälkeen syödä mitä tahansa. Itseään voi palkita, mutta tee se kohtuudella.

2. Syöt liikaa "terveellistä" ruokaa

Täysjyvämurot ovat toki terveellisempiä kuin sokeriset riisimurot, mutta se ei tarkoita, etteikö myös täysjyvämuroissa olisi lainkaan kaloreita. Niin sanottua terveysruokaa ei voi syödä mielin määrin. Pidä siis hieman kirjaa syömistäsi kalorimääristä sekä annoskoista.

3. Liikut väärällä tavalla

Pilates, jooga ja kävely ovat toki hyviä liikuntamuotoja, mutta eivät välttämättä polta hirveästi kaloreita. Jos tavoitteesi on pudottaa painoa, harrasta viikottain myös kunnon sykettä nostavaa hikiliikuntaa. Sykejumpan vastapainoksi kannattaa treenata myös lihaksia monipuolisen voimaharjoittelun avulla.

4. Lihaksesi kasvavat

Jos harrastat runsaasti sykeliikuntaa, lihaksesi saattavat kasvaa. Tällöin vaa'an lukemat eivät välttämättä pienene, sillä samalla kuin poltat kehostasi rasvaa, muodostuu tilalle kiinteää lihasta. Saavuttamasi tulokset näetkin parhaiten peilistä tai mittanauhalla mittaamalla.

5. Lihot juomalla

Nesteytys on tärkeä osa terveellistä elämää, mutta kaikki juomat eivät suinkaan ole hyödyksi painonpudottajalle. Juo siis runsaasti vettä, mutta vältä kaloripitoisia sokeripommeja, kuten virvoitusjuomia.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja