Miksi olet feministi? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Miksi olette feministejä?" kysyy nimimerkki Rehellisen tasa-arvon kannattaja.

Näin naiset vastasivat!

"Miksi ei?"
– Nainen, 35, naimisissa 

"Koska feminismi on rehellisen tasa-arvon tavoittelua."
– Nainen, 28, sinkku

"Koska feminismi tarkoittaa sitä, että tasa-arvo kuuluu kaikille. Jos tätä ei ymmärrä, ei ymmärrä feminismiä. Jos nimimerkkiä katsoo, taitaa kysyjäkin olla feministi!"
– Nainen, 29, parisuhteessa

"En ole feministi. Mielestäni naiset kuuluvat keittiöön. Miehet ovat vahvempia, joten tokihan he nyt ovat oikeutettuja saamaan enemmän rahaa töistä. Ja heillä on isommat aivotkin, ihan oikeesti!"
– Nainen, 26

"En mielelläni sano, että olen feministi tai muutakaan, sillä en halua kannattaa ketään silmittömästä vaan sukupuolen tai minkään muunkaan asian takia. En siis sanoisi itseäni sinällään feministiksi."
– Nainen, 26, parisuhteessa

"Minun mielestäni jokaisen naisen olettaisi olevan feministi, joten kysymys on vähän hölmö. Feminismi tarkoittaa minulle tasa-arvon kannattamista, joten siinä ei ole minulle mitään epäselvää. Pikemminkin kiinnostavampi kysymys olisi, miksi nainen ei ole feministi?"
– Nainen, 24, sinkku

"Totta kai olen feministi, olenhan fiksu nainen ja uskon ansaitsevani samat ihmisoikeudet kuin kuka tahansa. Kannatan tasa-arvoa. Naisten oikeudet ole mitään miehiltä pois, ja sama toisin päin: kyllä, feministinä kannatan myös monia miesasialiikkeen ajamia asioita. Minua suututtavat naiset, joilla on mukamas varaa heittäytyä "en ole feministi" –linjalle: he sylkevät päin niiden naisten kasvoja, jotka tänä päivänäkään eivät sukupuolensa takia saa päättää vaikkapa seksielämästään, lisääntymisestään, urastaan, vaatetuksestaan tai ulkonäöstään, tai ajaa autoa, osallistua poliittiseen päätöksentekoon tai vaikka kouluttautua haluamalleen alalle. Ilmeisesti näiden "antifeministien" mielestä on siis ihan ok, että sukupuolen perusteella saa polkea toisen ihmisen oikeuksia, koska "meillä täällä on asiat jo riittävän hyvin". Sen kuin luovut omista oikeuksistasi ja ihannoit jotain 1950-lukulaista mallia, mutta eikö sinun silti pitäisi ajatella, että muilla ihmisillä on oltava vapaus valita toisin? Ihailen suuresti niiden naisten ja miesten rohkeutta, jotka ovat tehneet minulle mahdolliseksi nauttia täysistä kansalaisoikeuksista naisena, sillä esiäideilläni samaa ylellisyyttä ei ollut. Jo siitä syystä olen velkaa sen, että en ala vähätellä tasa-arvoliikkeen saavuttamaan hyvää."
–  Nainen, 28, avoliitto

Lue myös:

    Uusimmat