Miksi naisille on kaikissa asioissa tärkeintä pelkkä ulkonäkö? Naiset vastaavat

6:25
Miten Botox toimii? Testasimme!

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Miksi kaikki on naisille niin ulkonäköpainotteista? Kaikki asiat liittyvät siihen: meikki, vaatteet, hiukset, miehen ulkonäkö ja kaikki. Miksi nainen ei kelpaa itselleen sellaisena kuin hän on? Miksei mies kelpaa semmosena kun on?" kysyy nimimerkki Kyllästyttää.

Näin naisraati vastasi

"Tunnistan ainakin itsessäni sen, että haluaisin toki olla miehen silmissä haluttava ja ehkä täydellisin nainen. Mutta sehän ei todellakaan pidä paikkaansa. Naisen täytyy yrittää saada miehen huomio itseensä, jotta kokee olevansa hyväksyttävä. Naisilla on tunnetusti huono itsetunto, ja sitähän saa nostettua juuri meikeillä ja vaatteilla, sillä itsekin huomaa oikeanlaiset kuteet päällä olevansa kauniimpi."
– 22, parisuhteessa

"Ehkä itse kiinnität huomiosi ulkonäkökeskeiseen naiseen? Eivät kaikki naiset tälläydy. Itselleni seksi on tärkeää suhteessa, joten miehen on oltava riittävän kiihottava ja itsevarma. Liian kauhtunut olemus antaa kuvan, ettei pidä itseään arvossa. Epävarmuus ja harmaa hiirulaisolemus on iso turn-off, ja tällaiset miehet ovat usein myös mustasukkaisia, eli vältettävää seuraa."
– 33, avioliitossa

"Oman ulkonäkön kyttääminen liittynee epävarmuuksiin ja ruumuuden kokemukseen, jota media ja mainokset tuuttaavat korvat ja silmät täyteen koko elämän ajan. Väitettä siitä, että kumppaniksi (tai muuhun vastaavaan) kelpaa vain hyvännäköinen mies, en allekirjoita. Mielestäni naisten maaninen ulkonön kyttääminen liittyy nimenomaan omaan itseen ja omiin epävarmuuksiin."
– 33, avoliitossa

"Meidät naiset on kasvatettu niin. Kun pikkutytöstä asti seuraa, miten suvun naiset sekä heidän ystävänsä puhuvat, kommentoivat itseään ja muita, niin sinne se hiipii alitajuntaan. Samaa puhetta jatkoivat sitten miehet porukoissaan. Muutamankin kerran kuunnellut myös ihmettelyjä, kuten 'miten ihmeessä naapurin mies on nainut niin ruman naisen' tai muuta sellaista. Itse olen tästä aika hyvin pyristellyt irti. Meikkaan ehkä kaksi kertaa vuodessa ja muissa kiinnitän huomion persoonaan, en ulkonäköön."
– 54, avioliitossa

"Ei aina pitäisi yleistää. Kaikille naisille kaikki ei ole niin ulkonäköpainoitteista. Mutta toki joskus niin on. Kyse tuskin on siitä, ettei nainen kelpaa itselleen, hän vain haluaa olla "paras mahdollinen" kumppanilleen. Tässä kumppani voisi tehdä selväksi, että arvostaa naista kaikkien meikkien ja vaatteiden allakin, jos näin kokee, ja toisen ulkonäköpainotteisuus ahdistaa. Ja muiden kuin oman kumppanin ulkonäköpainotteisuudesta kenenkään tuskin kannattaa kantaa huolta. Antaa jokaisen elää omaa elämäänsä. Enkä allekirjoita sitä, ettei mies kelpaisi sellaisena kuin on. Uskon, että suurimmalle osalle naisista ulkonäköpainotteisuus koskee lähinnä itseä. Toki voi olla, että jos itse pitää hyvää huolta omasta ulkonäöstää, olettaa sitä myös toiselta. Mitä pahaa siinä on?"
– 33, parisuhteessa​​​​​​​

Mitä itse haluaisit kysyä naisilta?

Tämä ominaisuus on poistunut käytöstä – pahoittelemme! Tsekkaa kuitenkin uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja