Mainos

Miksi naiset rakastuvat renttuihin?

Miksi vedän puoleeni pelkkiä renttuja? Mikä minussa heitä oikein viehättää ja miksi ihmeessä itse aina rakastun hulttioihin?

Kauniit sanat voittavat terveen järjen

Rentturomantiikka on kautta aikojen vedonnut tietynlaisiin naisiin. Juoppo tuhlari tai huonotapainen valehtelija saattaa olla taitavaakin taitavampi puheissaan ja onnistua maalaamaan tulevaisuuden vaaleanpunaiseksi kerta toisensa jälkeen. Renttu pääsee pälkähästä kuin pälkähästä puheenlahjoillaan ja romantiikan tajullaan.

– Renttu eksäni saattoi olla viikonkin juopottelu- ja naisreissuillaan ilmoittamatta itsestään yhtään mitään ja sitten ilmestyä krapulaisena ovelle kukkapuskan kanssa hymyillen ja olettaen, että olen ainoastaan ilahtunut hänen näkemisestään... Ja niin yleensä pienen kiukuttelun jälkeen olinkin, mies kun hymyili niin valloittavasti, katui kovasti ja kertoi kuinka on ikävöinyt. Kuulostaa varmaan aika tyypilliseltä, näitä juttuja kuulee jatkuvasti. Yhtä tyypillistä kai sekin, että annoin saman tapahtua moneen kertaan ennen kuin ymmärsin lopettaa suhteen. (Piia, 28)

Äidinvaistot heräävät

Hulttiomiehen avuttomuus arkiasioissa herättää naisessa helposti äidinvaistot. Hoivavietti saa ymmärtämään pienempiä ja suurempia lipsahduksia enemmän kuin oikeastaan olisi tarpeen. Nainen hoitaa käytännön asiat ja pyörittää arkea.

– Eksäni kertoi ihastuneensa minussa äidillisyyteeni. Kohteliaisuutenahan nainen tuollaisen kai normaalisti ottaa, mutta tässä tapauksessa hälytyskellojen olisi tullut soida. Huolenpito toki kuuluu suhteeseen kuin suhteeseen, mutta äitinä ei parisuhteessa tarvitse kumppanilleen olla. (Piia, 28)

Renttujakin on monenlaisia. Toiset ovat vain huolettomasti eläviä veijareita, jotka ehkä ärsyttävät epäluotettavuudellaan, mutta eivät kuitenkaan tarkoituksella satuta ketään. Laskelmoiden naisia hyväksikäyttävät hulttiot ovat ääritapauksia, muuta heillekin tuntuu aina hoivaajia riittävän.

– Pahimmillaan hoivaamisen halu saa naisen lainaamaan suuria summia rahaa, sietämään väkivaltaa tai jopa peittelemään rikoksia. Oman rakkaan eteen tehdään mitä vain. Tiedän tapauksia, joissa nainen on sulkenut silmänsä jopa huumekaupalta. (Anna, 30)

Miksi juuri minä?

Miksi juuri minä, pohtii moni nainen renttumiehensä sotkuja selvitellessään. Miksi rentut ihastuvat minuun ja miksi minä renttuihin?

– Jotkut hulttiomiehet ovat varsin fiksuja siinä mielessä, että he aktiivisesti hakevat tiettyä naistyyppiä, josta tietävät helposti saavansa hoivaajan ja ymmärtäjän edesottamuksilleen. (Anna, 30)

– Joillain on uskomaton taito löytää juuri ne romantiikannälkäisimmät naiset ja kohdistaa lirkuttelunsa heihin. Tästä taidan itsekin olla tyyppiesimerkki. Vasta uudelle paikkakunnalle muutettuani tunsin kai itseni hieman yksinäiseksi ja olin valmis mihin tahansa jos mies vain veteli oikeita naruja. (Piia, 28)

Renttumiehiä puoleensa vetävän naisen ajatusmallit tulevat yllättävän usein lapsuudenkodista. Oma isä on saattanut olla aivan samanlainen.

– Kuinka voisi olettaa itsekään ansaitsevansa mitään muuta, jos on lapsesta asti nähnyt isänsä tai muiden lähipiirin miesten käyttäytyvän samalla tavalla? Että rahat ovat loppu jo viikko ennen palkkapäivää, työpaikoissa pysytään korkeintaan muutama kuukausi kerrallaan, hääpäivä nyt vain kerta kaikkiaan unohtui ja onko sillä mitään väliä, onko parta ajettu vai ei? Normaaliltahan se vain tuntuu ja silloin on kai luontevaa etsiä itsekin saman sarjan kumppania. Ehkä se tuo jopa jollain kierolla tavalla turvallisuudentunnetta, kun omakin mies käyttäytyy siten, miten on aina nähnyt miesten käyttäytyvän? (Anna, 30)

Teksti: Riikka Krenn

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.