Miksi monet pariskunnat eroavat kesäloman jälkeen?

Mitä parisuhdepsykoterapeutti sanoo erolla uhkailusta ja mököttämisestä? 1:17
Katso video: Näistä asioista erolla uhkailu riitelyn aikana voi kertoa.

Kesälomien jälkeen romanttisissa suhteissa nähdään tyypillisesti eropiikki. Mehiläisen pari- ja perhepsykoterapeutti Nona Avellán kertoo, mitä kumppanin käytöksen taustalla riidan aikana voi piillä.

Lomalla parisuhteessa voi tulla vastaan tavallista enemmän riitoja, sillä aikaa asioista puhumiseen on enemmän kuin hektisen arjen keskellä.

Riidat ovat osa kaikenlaisia romanttisia kiintymyssuhteita, muistuttaa pari- ja perhepsykoterapeutti Nona Avellán Huomenta Suomen haastattelussa.

– Olisi tärkeää voida kohdata toinen kunnioittavasti. Jos tulee riitaa tai erimielisyyksiä, on hyvä pienen aikalisän jälkeen käydä läpi, mitä oikein tapahtui ja kantaa vastuu anteeksi pyytämällä, jos on loukannut toista.

Katso yllä olevalta videolta, mitkä taustatekijät voivat johtaa erolla uhkailuun riidassa Avellánin mukaan 

Avellán muistuttaa, että riitatilanteessa näemme kumppanistamme helposti sen, kuinka tämä toimii ja reagoi tilanteessa, mutta unohdamme, että reaktion taustalla on aina jokin tunne.

– Taustalla voi olla kaipuuta tai pelkoa siitä, että onko hyväksytty ja arvostettu tai jääkö asian kanssa yksin, jos kumppani ei tunnu ymmärtävän.

Pitääkö lapsia suojella vanhempien riidoilta? Katso videolta pari- ja perhepsykoterapeutti Nona Avellánin vastaus.

Pitääkö lapsia suojella vanhempien riidoilta? Näin vastaa paripsykoterapeutti. 0:44
Miltä lapsesta tuntuu, kun vanhemmat riitelevät?

Lue myös:

    Uusimmat