Miksi Mercedes ei tehnyt Lewis Hamiltonille samaa ratkaisua kuin Valtteri Bottakselle? Tallipomo perusteli peliliikettä

Mercedes-tallin johto perusteli Lewis Hamiltonin moottoripäivitystä luotettavuudella ja suorituskyvyllä. 

Mercedes kertoi ison uutisen Turkin GP:n ensimmäisten harjoitusten käynnistyttyä. MM-sarjaa johtava Lewis Hamilton saa sunnuntain kisaan kymmenen lähtöruudun rangaistuksen, sillä talli on vaihtanut brittikuskin autoon kauden neljännen polttomoottorin. Tämä ylittää vuosikiintiön. 

Tallin ratatoimintojen johtaja Andrew Shovlin perusteli päätöstä harjoitussession jälkeen. 

– Olemme arvioineet kilpailuja kauden loppuun saakka. On olemassa luotettavuusriski, ja emme todellakaan halua moottorin pettävän kesken kisan, jolloin joudumme ottamaan rangaistuksen vielä sen päälle, Shovlin kommentoi Sky Sportsille

– Sitten on olemassa myös suorituskykytekijä. Moottorit menettävät hieman hevosvoimiaan ajan myötä. 

Shovlin lisäsi, että Mercedes jättää "hyvin todennäköisesti" päivittämättä Hamiltonin auton muut moottoriosat myös siinä tapauksessa, jos britin aika-ajot sujuvat heikosti. 

– Polttomoottori vaikuttaa yksittäisistä osista eniten luotettavuuteen ja suorituskykyyn. Ja on parempi ottaa kymmenen ruudun rangaistus kuin startata joukon hänniltä.  

– Tuon kokoluokan päivitykset ovat melko suuritöisiä kesken kisaviikonlopun. Olemme iloisia tästä päätöksestä, ja pysymme hyvin todennäköisesti siinä, Shovlin summasi. 

Vaikka Hamilton ajaisi lauantaina paalulle, hän starttaa Turkin kisaan korkeintaan 11. ruudusta. Hän oli selvästi nopein perjantain avausharjoituksissa

Lue myös:

    Uusimmat