Mercedekseltä uskomatonta taktikointia: Valtteri Bottakselle otetaan taas lähtöruuturangaistus!

Venäjän GP:n aika-ajoissa seitsemänneksi sijoittunut Valtteri Bottas saa lähtöruuturangaistuksen.

Bottaksen autoon vaihdetaan uusia voimayksikön osia, ja tämä pudottaa hänen lähtöruutuaan yhdeksän pykälää alaspäin 16:nneksi. Päätös on Mercedekseltä mitä ilmeisimmin täysin strateginen, sillä Bottakselle vaihdettiin uudet voimayksikön osat vasta kaksi viikkoa sitten Italiassa.

Bottas starttaa nyt kisaan kolme ruutua Lewis Hamiltonin kovimman kilpakumppanin Max Verstappenin edeltä, ja näin suomalainen pystyy häiritsemään hollantilaisen nousua kohti kärkeä. Hamilton starttaa neljännestä ruudusta.

Tallipäällikkö Toto Wolff puhui jo lauantai-iltana hyvin epämääräiseen sävyyn Bottaksen tulevasta kisastrategiasta.

– Valtterin kohdalla... Valtterin kohdalla...., Wolff aloitti ja katseli kohti Mercedeksen motorhomen kattoa.

– On vielä... Me mietimme vielä mahdollisia strategisia päätöksiä seuraavien tuntien ajan – teitä naurattaa – mikä voisi olla hänen kohdallaan paras kisastrategia.

Wolffilla oli lauantai-iltana myös vaikeuksia kommentoida kysymystä siitä, harkitseeko talli voimayksikön vaihtoa Hamiltonille. Nyt on kuitenkin selvää, että todellisuudessa sitä harkittiin Bottaksen kohdalla.

Bottaksen lähtöruutu on 16:s, kun Alfa Romeon Antonio Giovinazzille vaihdettiin hänen jälkeensä vielä uusi vaihdelaatikko, joka aiheutti italialaiselle viiden lähtöruudun rangaistuksen.

Lue myös:

    Uusimmat