Red Bull avasi pelin – Max Verstappenille synkkä lähtöruutu Venäjän F1-kisaan

F1-sarjan maailmanmestaruudesta Mercedeksen Lewis Hamiltonin kanssa taisteleva Red Bull -tallin Max Verstappen lähtee tämän viikonlopun Venäjän gp-kisaan lähtöruudukon hänniltä. Syynä hollantilaiskuljettajan lähtöruuturangaistukseen on se, että Verstappenin autoon on uusittu voimayksikkö.

Verstappenilla oli aiemmin jo allaan kolmen ruudun rangaistus hänen törmäyksestään Hamiltonin kanssa Italian gp:ssä. Nyt tehtyjen muutosten myötä MM-pistekärjen paikaksi sunnuntain lähtöruudukossa tulee häntäpään paikka. Siellä on myös Ferrarin Charles Leclerc, jonka autoon tehtiin vastaavanlaista voimayksikön vaihtoa.

Verstappenin lähtö joukon hänniltä kohentaa Mercedeksen lähtökohtia kisaan. Talli on voittanut kaikki seitsemän kisaa Sotshin radalla vuodesta 2014 lähtien. MM-pisteissä Hamilton on viiden pisteen päässä Verstappenista, tallien pisteissä Mercedes johtaa Red Bullia 18 pisteellä.

Mercedeksen täytyy kuitenkin jossain vaiheessa loppukautta ottaa rangaistus myös omille kuljettajilleen Lewis Hamiltonille ja Valtteri Bottakselle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja