Miksi Barcelona päästi Mauro Icardin pois? – ”Ajattelutapa muuttui Guardiolan ja Messin myötä”

Harva muistaa tai tietää, mutta Inter Milanin argentiinalainen maalipyssy Mauro Icardi oli kallein 14-vuotias pelaaja Espanjassa, kun hän allekirjoitti sopimuksen Barcelonan kanssa vuosikymmen sitten. Icardin perässä olivat tuolloin kaikki Euroopan suurseurat.

MAINOS

Barcelona - Inter Milan suorana lähetyksenä C More Sport 1:lla ja suoratoistopalvelussa keskiviikkona 21.55

C Moren sivulle pääset tästä

Artikkelin videossa Mestarien liigan toisen ottelukierroksen upeimmat maalit.

– Icardi halusi vain Barcelonaan. Se oli hänen päätöksensä. Se oli seura, jota hän oli aina rakastanut, Icardin Gran Canarialta löytänyt agentti Abian Morano Santana kertoi ESPN:lle.

Lionel Messin tavoin Argentiinan Rosariossa varttunut Icardi muutti yhdeksän vuotiaana Gran Canarialle. Morano havaitsi potentiaalin heti.

– Löysin hänet Las Palmasista. Näin hänet 12-vuotiaana pelaamassa PSG:tä vastaan. Hän oli jo tuolloin fyysisesti ilmiömäinen. Rakastuin välittömästi ja esittelin itseni hänen perheelleen.

Icardilla oli Moranon mukaan 13-vuotiaana 13 virallista tarjousta pöydällä. Liityttyään Barcaan, hän oli yksi akatemian parhaiten palkattuja pelaajia. Kahden ensimmäisen kauden aikana Icardi oli joukkueen paras maalintekijä iskettyään ensimmäisellä sesongilla 19 ja toisella 17 osumaa. Hyökkääjä jätti seuran kuitenkin kolmannen kauden puolivälissä.

Barcelonan alle 17-vuotiaiden joukkuetta tuolloin valmentanut seuran entinen puolustaja Sergi Barjuan muistaa Icardin vahvuudet ja heikkoudet.

– Vietin kauden hänen kanssaan. Hän oli pitkä, vahva ja hyvä tekemään maaleja. Barcelonan tekniseen vaatimustasoon nähden hän oli kuitenkin välttävä. Hän oli poika Kanariansaarilta. Sieltä tulevat ihmiset tarvitsevat usein hieman potkua oikeaan suuntaan, heillä on taipumus rentoutua liiaksi. Meillä oli kuitenkin hyvä ystävyys ja ymmärrys jalkapallosta.

Barcelona on vuosien aikana hukannut tai ollut lähellä hukata lukuisia sen juniorimyllyn kautta kulkeneita lahjakkuuksia. Miksi jo tuolloin tehokkaasta maalinsylkijästä luovuttiin?

Pep Guardiolan ja Messin mukaantulon myötä ajattelutapa muuttui. Keskushyökkääjän rooli oli yhtäkkiä erilainen. Maurolle ei ollut tilaa enää. Katsokaa David Villaa, Zlatan Ibrahimovicia, jopa Thierry Henrya. Heidät kaikki pelattiin ulos. Olin rehellinen Maurolle: kehotin häntä ja perhettä jättämään Barcelona.

Icardin seuraava osoite oli Sampdoria. Siirto, joka aiheutti kummastusta, on osoittautunut argentiinalaisen uran kannalta oikeaksi.

– Hän lähti koska halusi kasvaa. Se olisi ollut mahdollista myös Barcelonassa, mutta Icardi koki, että hänen tyyppiselle hyökkääjälle se olisi Kataloniassa vaikeaa.

Tänään 25-vuotias Inter-kärki kohtaa vanhan seuransa kello 22.00 Suomen aikaa.

 

Lue myös:

    Uusimmat