Mainos

Miksi 5-vuotias kulkee vielä rattaissa? Näin vastaa erään lapsen äiti

Kun näet 5-vuotiaan istuvan rattaissa, mikä on ensimmäinen reaktiosi – ihmettely, naurahdus, ehkä tuomitseminen? Näihin reaktoihin kyllästynyt äiti päätti kirjoittaa avoimen kirjeen kaikille asiaa paheksuville. 

Miksi ihmeessä 5-vuotias on vielä rattaissa? Onko hän hemmoteltu, laiska tai vanhemmat ylihuolehtivaisia? Ainakin hän on ilmaista bussikyytiä vailla, se nyt on sanomattakin selvää. 

5-vuotiaan tyttärensä kohtaamaan jatkuvaan paheksuntaan kyllästynyt äiti Rachel Bitmead väsyi puolustelemaan lapsensa tilannetta ulkopuolisille. Siksi hän päätti kirjoittaa avoimen kirjeen kaikille silmiään pyöritteleville tuntemattomille, kertoo The Mighty -sivusto.

– Syy, miksi tyttäreni istuu edelleen rattaissa (eikä muuten erityisemmin pidä siitä) on, että hän sairastaa hypermobiliteettisyndroomaa. Jos hän kävelee liikaa tai on liian lämmintä, hänen jalkansa ja nilkkansa ovat todella kipeät. 

Bitmeadin tytär ei kirjaimellisesti pysty kävelemään – jos äiti nostaa lapsen syliinsä, tämä ei pysty kietomaan edes jalkojaan hänen ympärilleen. Lapsi syö kipu- ja tulehduslääkkeitä niin pitkään, että vaiva helpottuu, sillä rattaiden tarvitseminen ei ole jatkuvaa vaan kausittaista. 

– Hän on ollut vuoden verran niin hyvässä kunnossa, ettei rattaille ole ollut tarvetta, mutta lomallamme hän ei malttanut olla paikallaan ja väsytti itsensä. Koska rattaat eivät olleet mukana, mieheni kantoi häntä suurimman osan ajasta. 

– Seuraavan kerran kun näet rattaissa lapsen, joka on mielestäsi jo liian vanha käyttämään niitä, älä tuomitse tai oleta, että joko lapsi tai hänen vanhempansa ovat laiskoja. Älä kuiskuttele vanhempien selän takana tai kurtista kulmiasi vihaisesti. Ensinnäkin se, että lapsi on rattaissa, ei kuulu muille ja toiseksi, lapsen rattaissa oloon voi olla erittäin hyvä syy. 

Video: Muista, että vaunuissakin tulee äkkiä liian kuuma.

0:57

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.