Mikko Töyssy nähdään jälleen Putouksessa! Sketsihahmokisan jo kertaalleen voittanut konkari kertoo, miten aikaisempi kokemus on avuksi

Haastattelussa Putouksen uusi ohjaaja sekä tulokasnäyttelijä – parivaljakko kertoo, millä mielin lähtevät tulevaan kauteen 6:38
Haastattelussa Putouksen uusi ohjaaja sekä tulokasnäyttelijä – parivaljakko kertoo, millä mielin lähtevät tulevaan kauteen

Putouksen uudella, helmikuussa alkavalla kaudella nähdään kattaus sekä uusia että vanhoja Putous-tähtiä. Mikko Töyssy, 40, on jälleen yksi sinisen Putous-paidan päällensä vetävistä näyttelijöistä.

Riemastuttava viihdeohjelma Putous palaa helmikuussa uusin, 14. kauden jaksoin. Tulevalla kaudella nähtävien uusien näyttelijöiden mukaan mahtuu myös aikaisemmilta kausilta tuttuja Putous-konkareita.

Muun muassa näyttelijänä ja juontajana tunnettu Mikko Töyssy on jo kolmatta kertaa mukana Putouksessa. Hän voitti Urmas Viilunk -hahmollaan Vuoden sketsihahmo -kilpailun ohjelman 12. kaudella.

Töyssyn mielestä aikaisemmalla sketsihahmokilpailun voitolla ei ole vaikutusta tulevaan kauteen.

– Ei se ohjelman tekemistä mihinkään muuta. Samalla tavalla lähdetään aina tyhjästä liikkeelle ja koitetaan joukkueena mennä eteenpäin ja maaliin, hän kertoo.

Tulevalla kaudella Töyssy yrittää nauttia ohjelman tekemisestä vielä aikaisempaa enemmän. Hänen mukaan aikaisempi kokemus auttaa keskittymään olennaiseen, koska nykyään hän tietää ne elementit, joihin näyttelijöiden ei tarvitse Putouksessa kiinnittää huomiota.

– Ei tarvitse miettiä asioita, jotka eivät kuulu minulle. Ne ovat jo tiedossa, hän valottaa.

Mitään erityisiä odotuksia Töyssy ei halua 14. kaudelle asettaa.

– Nyt voi sanoa vaan, että onpa kiva lähteä, kun on tehnyt jo kaksi kautta. Pystyy nauttimaan niin paljon enemmän, kun tietää jo mitä sieltä on tulossa, hän kertoo lisäten, että odottaa tulevaa kautta innolla.

Viime keväänä esitetyllä Putouksen 13. kaudella Töyssyn sketsihahmo oli Risto "Wildman" Horttanainen. Tulevan kauden hahmostaan Töyssy ei paljasta vielä muuta, kuin että tällä kertaa hahmo tulee olemaan Ristoa energisempi.

Vaikka sketsihahmokilpailu on nimensä mukaisesti kisa, suhtautuvat näyttelijät siihen Töyssyn mukaan rennolla otteella.

– Hahmohommissa me emme ikinä ajattele, että kisaamme. Me yritämme vain keksiä hyviä juttuja hahmoille ja yleisö päättää, että kuka lähtee pois. Se ei ole meille semmoinen kilpailu, vaan sitä koittaa vain tuottaa mahdollisimman hyvää materiaalia, hän kertoo.

Töyssy yrittää tiivistää yhteen lauseeseen sen, mikä Putouksessa on parasta. Hetken pohdinnan jälkeen hänen mieleensä juolahtaa kuvaava ilmaus.

– Tunteiden kirjo.

Putous alkaa MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa helmikuussa 2022.

Lue myös:

    Uusimmat