Christoffer Strandberg nähdään jälleen Putous-juontajana – kertaa ohjelman parhaat hetket: "Se oli aivan älyttömän liikuttavaa"

Muistatko kaikki Putous-hokemat? Tässä ne ovat! 4:28
Muistatko kaikki Putous-hokemat? Tässä ne ovat!

Putous-konkari Christoffer Strandberg hyppää ohjelman juontajaksi jo toista kautta peräkkäin.

Christoffer Strandberg nähdään jälleen televisioruuduissa, kun muun muassa näyttelijänä, koomikkona ja juontajana tunnettu viihdealan lahjakkuus hyppää rakastetun Putous-ohjelman 14. kauden juontajaksi.

Strandberg ei ole Putous-katsojille uusi kasvo, sillä hän on tähdittänyt ohjelmaa jo kolmella kaudella näyttelijänä, ja juontanut viimeisimmän, keväällä 2021 esitetyn Putouksen 13. kauden.

Strandberg kertoo tuntevansa olonsa tällä kaudella varmemmaksi edelliseen Putous-juontokauteen verrattuna.

– Se oli tosi erikoinen tilanne monesta syystä se ensimmäinen kausi juontajana, ennen kaikkea koska pandemia oli vielä kysymysmerkkinä meille kaikille, että mihin suuntaan tämä menee, hän kertoo.

Pandemian vuoksi Putouksen 13. kaudella paikalla ei ollut studioyleisöä, ja lisäksi tilanne vaikutti ohjelman tekijöihin.

– Kyllä se nauru, jonka kuulee paikalla, on aika tärkeä vastapeluri, joka rytmittää tekemistä. Mutta sitten toisaalta, kun vaan hyväksyi sen, että tästä tulee erilainen kausi, niin se ei tavallaan haitannut yhtään. Siitä tuli intiimimpi kotikatsojan kanssa. Että nyt tietää, että Putous taipuu myös siihen, hän jatkaa.

Sekä uutta että vanhaa Putousta

Tulevalla Putous-kaudella tullaan Strandbergin mukaan näkemään paljon uutta. Hän kertoo, ettei välttämättä ole itsekään vielä tietoinen kaikista uudistuksista, joita tuleva kausi tuo tullessaan.

– Meillä on liuta uusia näyttelijöitä, ja luotan ja pyrin itsekin siihen, että nämä uudet ihmiset saavat jättää oman leimansa tähän ohjelmaan, että tästä kaudesta tulee juuri meidän tekijöiden näköinen, Strandberg sanoo.

Kaikkea ei voi kuitenkaan lähteä laittamaan uusiksi, sillä Strandbergin mukaan Putous on Putous, eikä tarkoituksena ole luoda täysin uutta ohjelmaa.

Tulevasta kaudesta Strandberg odottaa eniten sen alkua ja yhdessä työskentelyä koko tiimin kanssa. Tähän mennessä tulevan kauden porukka on jo palaveerannut ja muun muassa suunnitellut hahmoja yhdessä. Myös livelähetyksiä hän kertoo odottavansa jo innolla.

– Kaipaan sitä livehetkeä, ja että pääsee näyttämään tv-katsojille, mitä ollaan keksitty. Se on hienoa Putouksessa, kun yleisö on niin menossa mukana, aina saa palautetta ja monesti yleisö kirjoittaa näitä hahmoja ja sketsejä itse eteenpäin. Minusta se on hienoa, että ihmiset tulevat mukaan luomaan sitä, Strandberg kertoo.

Ikimuistoisia hetkiä sketsihahmojen kanssa

Strandberg kertoo, että hänen parhaat Putous-muistonsa liittyvät usein siihen, miten ohjelmassa pääsee toteuttamaan hullujakin ideoita.

Putous-muistojen parhaimmistoon lukeutuvat Strandbergin mielestä myös työryhmän ja sketsihahmojen kanssa koetut hetket. Esimerkkeinä hän mainitsee Mikko Töyssyn Urmas Viilunk -sketsihahmon tähtihetken.

– Yksi hetki on, kun Mikko Töyssy veti Urmaksena oopperaesityksen kaksi kautta sitten. Se oli Mikon ensimmäinen Putous-kausi ja hänen hahmonsa ilmiöityi ja Mikkokin hurmasi Suomen kansan. Se tapahtuu monesti niin nopeasti, sitä ei välttämättä ymmärrä siinä hetkessä, mutta vähän kun saa sivusta seurata, niin se on niin upea hetki nähdä, kun tähti syttyy, hän muistelee.

Muisteloissa nousee esiin myös koskettava hetki Pilvi Hämäläisen Pönttö-hahmon kanssa sketsissä, jossa juontaja hyvästelee kauden hahmot.

– Se oli aivan älyttömän liikuttavaa, ja me vaan tihrustimme joka kerran, kun sitä harjoiteltiin. Vaikka se oli tavallaan maailman yksikertaisin sketsi, mutta siihen kiteytyi se, miten paljon työtä on kymmenen viikkoa keksiä materiaalia hahmolle, hän kertoo.

– Sitten kun se hahmo yhtäkkiä lähteekin ja se ohjelma oli siinä, niin se on niin absurdia, kun finaalin jälkeen se koko kausi menee vain savuna ilmaan, ja sitä ennen se on ollut kymmenen viikkoa melkein koko elämä ja kollegat ollut perheesi, ja sitten se päättyy kuin seinään, Strandberg sanoo.

Jos Strandbergin pitäisi keksiä itselleen sketsihahmo tulevalle kaudelle, ottaisi hän siihen ajankohtaisia piirteitä.

– Joku tämmöinen salaliittoteoreetikko. Luihu, aivan liian monta silmälasiparia käyttävä herra, joka lymyilee varjoissa ja viljelee villejä teorioita, hän sanoo.

Hommaa työn ulkopuolellakin

Strandbergin vapaa-aika ei suinkaan kulu laakereillaan leväten. Hän muutti alkuvuodesta puolisonsa Janne Strandbergin kanssa pariskunnan Siuntiosta ostamaan omakotitaloon, ja yhteisessä torpassa riittää edelleen järjesteltävää ja puuhasteltavaa.

– Mitä itse joka päivä muistan sanoa itselleni, niin ensinnäkin omakotitalo ei ole ikinä valmis. Se on ikiprojekti, ja niin sen pitääkin olla, se pitää mielestäni vaan hyväksyä, Strandberg kertoo.

Strandbergin kesä kului teatterihommissa Seinäjoella, ja tästä syystä vetovastuu kodin kunnostamisesta on ollut suuriltaosin puolison harteilla.

– Mutta yhden asian sain tehtyä, mistä olen erittäin ylpeä! Minä rakensin 23 metrin pituisen luonnonkivimuurin meidän takapihalle, Strandberg iloitsee.

Joulukoristeita kaksikko ei ole vielä kotinsa sisätiloihin viritellyt, mutta sen sijaan heidän pihaansa ympäröivää aitaa koristaa 25 metriä valonauhaa. Strandberg kertoo, että nyt kun pariskunta viettää ensimmäistä joulua ikiomassa kodissa, aikoo Strandberg panostaa koristeluun ja joulutunnelman luomiseen. Lisäksi hän aikoo pitää huolen, että saa viettää joulun vapaalla.

– Monesti on niin, että on töitä ihan siihen kaksi päivää ennen jouluaattoa (saakka), sitten paniikissa jouluostoksille. Sitten on jo aatto, sitten on yhtäkkiä kauheassa ähkyssä ja kaikki on jo ohi, ruoat on syöty eikä ole oikein ehtinyt laskeutua siihen tunnelmaan. Tänä vuonna aion panostaa siihen, hän toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Putous alkaa MTV3-kanavalla helmikuussa 2022.

Lue myös:

    Uusimmat