Mikko Rantasen tutkapari on NHL:n alipalkatuin supertähti – tarvittaessa valmis jopa uuteen alennussopimukseen: "En kadu mitään"

5:09
Loukkaantumisesta toipunut Mikko Rantanen kertoi kuulumisiaan MTV Urheilulle.

Mikko Rantasen tutkapari Nathan MacKinnon, 25, on yksi NHL:n kirkkaimmista supertähdistä. Kanadalainen neuvotteli kesällä 2016 tulokassopimuksen päättymisen jälkeen Colorado Avalanchen kanssa seitsemän vuoden mittaisen diilin, joka oli sen ajan mittapuulla rahakas, mutta tänä päivänä lähes ilmainen.

Vuoden 2013 ykkösvarauksen voimassa oleva sopimus on arvoltaan 6,3 miljoonaa dollaria eli noin 5,7 miljoonaa euroa. Kahden edellisen kauden aikana yhteensä 196 pistettä tehneen MacKinnonin sopimus saattaisi olla tämän päivän hintalapuilla arvioituna jopa kymmenen tai 11 miljoonan dollarin arvoinen.

Vertailun vuoksi: MacKinnonin ketjukaveri Rantanen allekirjoitti syyskuussa 9,5 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen. Edmonton Oilersin Connor McDavidin, sarjan suurimman tähden, nykyinen sopimus on 12,5 miljoonan dollarin arvoinen.

MacKinnonin on irvailtu nykyhinnoilla pelaavan "kilometrikorvauksilla", mutta pelaaja itse ei kadu alennushintaa - päinvastoin.

– Olin vain innoissani saadessani niin suuren palkan nuoressa iässä. Tietenkin se on nyt joukkueen kannalta ystävällinen sopimus, mutta se oli rahallinen arvoni tuolloin. En kadu mitään, MacKinnon sanoo talouslehti Forbesin mukaan.

Kanadalainen on havainnut markkinoiden muutoksen.

– Luulen, että kaikki haluavat saada arvonsa mukaisen palkkion. Tekisin nyt luultavasti samoin kuin muutkin. Jos joukkue ei maksa sinulle arvosi mukaan, pelaajilla on oikeus pidättäytyä. Luulen sen olevan niin jatkossakin.

MacKinnonin halvalla sopimuksella on kultainen reunus, jonka pelaaja tietää varsin hyvin. Joukkueen johtotähden halpa hinta on antanut Coloradolle todellisen mahdollisuuden rakentaa joukkue, joka taistelee Stanley Cupin voitosta.

Toronto Maple Leafsin kaltaiset nuoria ja kallispalkkaisia supertähtiä pursuavat joukkueet ovat lähitulevaisuudessa suurissa ongelmissa palkkakaton kanssa. MacKinnon on iloinen, että Colorado pystyy hänen sopimuksensa avulla välttämään taloudellisen ahtauden.

– Meillä on pelaajia, joita emme olisi muuten kykeneviä hankkimaan. Ottaisin seuraavallakin kerralla pienemmän sopimuksen, koska haluan voittaa tämän joukkueen kanssa, MacKinnon täsmentää.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja