Mikko Rantanen vaatimattomana huimasta suorituksestaan – "Pääsin sen jätkän eteen"

Kaksi tehopistettä iskenyt Rantanen: Ei saatu paikoista sisään 2:43

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen häikäisi syöttötyöskentelyllään 2–0-voitto-ottelussa jääkiekon NHL:ssä Detroit Red Wingsiä vastaan. Suomalaishyökkääjä oli kuitenkin huimasta toisesta alustuksestaan vaatimattomana MTV Sportin haastattelussa.

Rantasen illan toinen syöttöpiste syntyi varsinaisen peliajan loppuhetkillä Detroitin jahdatessa tasoitusta ilman maalivahtia. Kiekko päätyi Coloradon puolustuspään aloituksesta laitaan, jonne ensimmäisenä ehätti Rantanen, mutta Detroit-hyökkääjä Anthony Mantha esteli häntä tiukasti. Rantanen kaatui jäihin, mutta onnistui taistelemaan kiekon keskialueelle ketjukaverinsa Nathan MacKinnonin pelattavaksi. MacKinnon jatkoi edelleen keskelle Gabriel Landeskogille, joka iski loppulukemat tyhjiin (video NHL:n verkkosivuilla).

– Tiesin, että on tyhjä maali. Pääsin sen jätkän (Manthan) eteen, ja kiekko tuli suoraan minun luistelulinjalleni. Koitin vain saada sen ulos alueelta. "Kinnon" tuli hyvin siihen apuun ja laittoi "Landylle" hyvin. Saimme homman pakettiin, Rantanen kuvaili.

Avausmaalinsa Colorado viimeisteli toisessa erässä ylivoimalla, siinäkin ykkösnyrkkinsä tehoilla. Landeskog jakoi kiekon Rantaselle Detroitin maalin tasalle ja Rantanen jatkoi terävästi yhdellä kosketuksella luukulle MacKinnonille, joka iski pelivälineen rysään.

Rantanen koki, että Coloradolla olisi ollut toisessa erässä mahdollisuuksia useampaankin kaappiin.

– Detroit pelasi paremmin ensimmäisessä erässä. Toinen erä oli mielestäni meidän. Saimme paljon paikkoja ja olisimme voineet mennä esim. 3–0- tai 4–0-johtoonkin siinä, mutta emme saaneet paikoista sisään ja Bernier (Detroit-maalivahti Jonathan) pelasi hyvin maalissa.

– Kolmas erä oli sitten sellaista puolustustaistelua. Ei siinä paljon hyökätty enää – se oli että kiekko päätyyn ja vaihtoon. Saimme kaksi tärkeää pistettä, Rantanen niputti.

Rantanen viilettää kahdeksan ottelun pisteputkessa, jonka hän on vetänyt kaksi pinnaa per peli -tahdilla. Hän johtaa NHL:n piste- ja syöttöpörssejä iskettyään kaikkiaan kauden 27 otteluun tehot 11+34=45.

Onko Rantanen uskaltanut haaveilla 100 pisteen rajapyykin rikkomisesta? Entä missä vaiheessa hänen sopimusneuvottelunsa tässä vaiheessa ovat, kun sopimus on katkolla ensi kesänä? Katso koko haastattelu ylälaidan videolta.

Alapuolen videolla puolestaan Coloradon päävalmentaja Jared Bednarin ajatuksia.

Colorado-luotsi Bednar: Olimme onnekkaita kun selvisimme ensimmäisestä erästä 1:21