Mikko Rantanen piste-ennätykseen – alusti osuman Artturi Lehkoselle: "Olen pääsemässä rytmiin"

Ennätysvauhdissa oleva Mikko Rantanen junaili Coloradoon toisenkin suomalaisen – NHL-tähti kertoo tavoitteista pudotuspeleissä 5:03
Ennätysvauhdissa oleva Mikko Rantanen junaili Coloradoon toisenkin suomalaisen – NHL-tähti kertoo tavoitteista pudotuspeleissä.

Mikko Rantanen ylsi piste-ennätykseensä ja Artturi Lehkonen iski tehot 1+1, kun Colorado Avalanche otti kahdeksannen peräkkäisen voittonsa NHL-jääkiekkoliigassa nujertamalla New Jersey Devilsin kotonaan 3–1. 

Montrealista kesken kauden hankittu suomalaishyökkääjä Lehkonen syötti Andre Burakovskyn tekemän 2–0-maalin ja viimeisteli ylivoimalla Rantasen laukauksen paluukiekosta 3–0-osuman (video alla).

– Olen pääsemässä rytmiin. Ero Montrealiin on iso, mutta olen sopeutumassa pikku hiljaa. Yritin vain oppia uusia juttuja joka päivä, Lehkonen kertoi kahdeksan ottelun mittaisesta jaksostaan Avalanchessa. 

Rantanen on kerännyt tällä kaudella 88 tehopistettä (35+53), mikä on hänelle uusi piste-ennätys NHL:n runkosarjassa. Edellinen ykköslukema oli 87 pinnaa kaudelta 2018-2019.

Avalanchen Cale Makar nousi 82 tehopisteeseen ja jakaa nyt seurahistorian puolustajien yhden kauden piste-ennätyksen Steve Duchesnen (1992–1993) kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat