Mikko Rantasella näppinsä pelissä merkittävässä suomalaissiirrossa: "On ehkä jonkun dinnerin velkaa"

Mikko Rantanen, mietitkö mahdollisuutta nousta Teemu Selänteen ja Jari Kurrin historialliseen saavutukseen? 1:19
Mikko Rantasella on paikka saavuttaa Teemu Selänteen ja Jari Kurrin huima saavutussa NHL:ssä. Mitä Rantanen miettii asiasta?

Colorado Avalanchen tähtipelaaja Mikko Rantasella oli oma osuutensa vanhan pelikaverinsa Artturi Lehkosen siirrossa NHL-pudotuspeleihin matkaavaan denveriläisjoukkueeseen. Rivejään vahvistanut Avalanche hakee nyt askelmerkkejä mennäkseen päätyyn asti kevään peleissä.

Colorado hankki siirtorajan umpeutumisen kynnyksellä kolme uutta hyökkääjää, Artturi Lehkosen, Andrew Coglianon ja Nico Sturmin sekä puolustaja Josh Mansonin

Viime viikolla joukkue varmisti ensimmäisenä joukkueena läntisessä konferenssissa paikkansa pudotuspeleissä. Huimaa kautta pelaava Mikko Rantanen näkee hankinnoissa ennen kaikkea tarpeen syventää hyökkäysosastoa pudotuspeleihin lähdettäessä.

– Olen tosi onnellinen, ja on tosi kiva nähdä, että päättävät herrat antoivat meille neljä vahvistusta. He näyttivät meille, että siellä halutaan myös voittaa. Se on aika iso juttu, Rantanen sanoo MTV Urheilun haastattelussa.

Joukkueessa oli jo valmiiksi yllin kyllin taitoa, mutta Avalanche tarvitsi vahvistusta myös puolustussuunnan pelaamiseen ja keinoihin voittaa tasaisia pudotuspelejä.

– Meillä on tietysti paljon taitoa, joten ehkä tähän joukkueeseen on nyt parempi, että hankittiin vähän romuluisempaa pelaajaa – ehkä "Arsia" lukuun ottamatta, vaikka totta kai hänkin osaa pelata sillä tavalla, Rantanen sanoo Lehkosesta.

– Arsi nyt varmasti tuo eniten hyökkäystaitoa niistä kolmesta, mutta se on hyvä, että saimme taas neljä pelaajaa kilpailemaan pelipaikoista, ja kaikki ovat jo auttaneet meitä.

– Se oli ehkä se, mitä me tarvitsimme kuitenkin enemmän. Ehkä playoffseissa tarvitsee olla vähän lihastakin, ja pitää pystyä vähän "grindaamaan" pelejä myös, Rantanen pohtii. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Vuoden Rantasta vanhempi Lehkonen on Colorado-tähdelle tuttu mies TPS:n junioriportaista ja nuorisomaajoukkueista. Rantanen kertoo sanoneensa oman sanansa hankinnan puolesta.

– No joo, kyllä sitä minulta kysyttiin, että minkälainen ukko, ja minä kehuin tietysti maasta taivaisiin, Rantanen hymyilee.

– Hän on kentällä ja kentän ulkopuolella tosi hyvä tyyppi. Ja vielä loistava pelaaja. Pelaa molempiin suuntiin tosi hyvin, on tosi luotettava pelaaja ja pystyy tekemään tosi tärkeitä, isoja maaleja joukkueelle.

– Hyvä hankinta. Ehkä Arsi on minulle jonkun dinnerin velkaa, että sai siirron playoff-joukkueeseen. No ei kai, mutta kiva, kun hän on täällä, Rantanen naurahtaa.

Lisää Mikko Rantasen ajatuksia Tulosruudussa maanantai-iltana klo 22.25!

Lue myös:

    Uusimmat