Mikko Rantanen löysi maagisella tavalla – Leijonien luottomies jakaa rauhoittavan viestin Suomen kansalle

Leijonat kohtaa tämän illan puolivälieräottelussa Kanadan.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Suomen joukkueen takalinjoilla Atte Ohtamaa, 35, tietää, miten Kanada kaadetaan. Hän oli mukana sekä keväällä 2019 että viime vuonna, kun Suomi voitti MM-finaalissa Kanadan.

Nyt joukkueet ovat vastakkain jo varhaisessa vaiheessa, puolivälierissä. Tämä varmistui, kun Kanada kipusi Riiassa pelatun B-lohkon kakkoseksi. Suomi oli puolestaan Tampereen lohkon kolmas.

– Nuo kaikki kohtaamiset ovat tainnu olla maalin pelejä. Kovia vääntöjä aina. Huippujoukkue on vastassa ja hienoa päästä mittaamaan, että mihin meillä tänä vuonna riittää, Leijonien luottopuolustaja Atte Ohtamaa sanoo MTV Urheilulle.

VIDEO: Näistä hetkistä Leijonien ja Kanadan kohtaamiset muistetaan

Ohtamaa itse nousi esille alkulohkon viimeisessä ottelussa Tanskaa vastaan, kun hän räppäsi kiekon verkkoon. Ohtamaa saattoi jakaa nöyrän kumarruksen Leijonien NHL-tähden Mikko Rantasen suuntaan. Rantanen kun löysi hänet maagisella tavalla – toisesta aallosta.

Video kyseisestä osumasta näkyy jutun yläreunasta.

– Yritin vain lähteä tukemaan, jotta hyökkäykseen olisi tullut lisää vaaran elementtiä. Ei siinä tarvinnut paljoa huudella. Aika hienosti hän näkee joka suuntaan. ”Rane” on jaellut hienoja paikkoja itse kullekin tämän turnauksen aikana. Yritetään vain naulailla niistä sisään, Ohtamaa kehuu Rantasta.

VIDEO: Mikko Rantanen avaa Leijonien niksit Kanadan kaatoon

Ohtamaan maaliin tiivistyi yksi Leijonien pelin isoista kehityskohteista. Suomen valmennusjohto oli painottanut puolustajien aktivoittamista.

– Pystyimme luomaan viivan kautta paikkoja ja tekemään maaleja ohjureilla tai suorilla kudeilla. Totta kai jokainen vastustaja tiedostaa, että millaisia kavereita meidän hyökkäyksessämme oikein on. Niitä vastaan kulmissa on aika vaikea pärjätä yksin. Sinne tarvitsee enemmän äijiä, minkä myötä viivaan jää tilaa. Pitää vain yrittää saada laatulaukauksia maalia päin, minkä avulla pystymme luomaan painetta sinne, Ohtamaa perkaa.

Ohtamaata huvitti, kun hän huomasi olevansa mediamylläkän keskellä torstain puolivälieräottelun alla. Leijonien pelaajista vain hän ja Marko Anttila ilmestyivät median eteen.

Uskallat lyödä seuraavassakin pelissä maalin jos kaksi, vaikka mylläkkää on tiedossa?

– Sitä pitää katsoa! Maalintekeminen on aina kivaa. Jos paikka tulee, niin yritetään iskeä sisään, Ohtamaa hymyili.

Ohtamaa lähestyy illan jännitysnäytelmää levollisin mielin. Tätä samaa mielentilaa hän haluaa välittää Suomen kansalle.

– Olemme parantaneet koko ajan ja se on meidän iso vahvuutemme. On selvää, että meidän pitää olla parhaimmillamme tänään. Uskon vahvasti meidän kykyihimme. Yritetään vain valmistautua mahdollisimman hyvin. Uskon, että se riittää voittoon tänään, Ohtamaa viestittää.

Lue myös:

    Uusimmat