”Mikko perkele, tee se!” Leijonien NHL-supertähti naurahti yleisön reaktioille – maalittomuuteen letkeä luikautus

Mikko Rantanen, eli 55 maalin ja 105 pisteen NHL-supertähti hakee yhä MM-turnauksen ensimmäistä maaliaan. Tilanne näkyi ja kuului Tampereen Nokia Arenan lehtereillä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Iso-Britannia su 12.5. klo 13.20. Studio käyntiin jo klo 12.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

”Mikko perkele, tee se!” kuului katsomosta kantautunut kajautus, Leijonien Tanska-murskavoiton (7–1) yhteydessä.

Tämä nauratti huudon kohdetta eli Leijonien ykkösnimeä Mikko Rantasta.

Mutta ei. Ei vieläkään. Seitsemän ottelua, miljoona maalipaikkaa ja nolla sujautusta.

– Säästellään, säästellään! Rantanen luikautti MTV Urheilulle.

– Ei tuota sen enempää mieti. Yrittää vain saada voittoja kasaan. Lyödään torstaina parasta pöytään, Rantanen jatkoi.

Asenteesta homma ei jää kiinni. Eikä mistään muustakaan. Rantanen oli jälleen näkyvä hahmo, kun Suomi alisti oikein kunnolla panoksensa menettänyttä Tanskaa.

– Varmaan tuo tilanne näkyi vähän. Sen lisäksi he pelasivat eilen, mikä varmasti myös vaikutti. Joskus tuollaiset ovat vaikeita pelejä, kun kaverilla ei ole enää mitään panosta, ja he tulevat vain pelailemaan. Puolustimme hyvällä asenteella, tästä on hyvä jatkaa, Rantanen ynnäili.

Viime kevään MM-kisoissa Leijonien ykkösketjun laituri Teemu Hartikainen pelasi koko turnauksen maaleitta, vaikka paikkoja riitti. Tämän kevään ketjukaverukset Rantanen ja Hartikainen kävivät huumorinsävytteisiä keskusteluja tiistain ottelun aikana vaihtopenkin puolella.

– Ei tässä mitään turhautumista saa tulla, koska pelataan maailmanmestaruudesta. Nyt alkavat isot pelit. Pitää vetää kokonaisvaltaisesti ja tehdä oikeita ratkaisuja. Jos maali tulee, niin tulee, jos ei, niin sitten tehdään jotain muuta, Rantanen huikkasi.

Maalittomuuden keskellä Rantanen on nakuttanut seitsemässä MM-ottelussa tehot 0+8. Hän johtaa Suomen sisäistä pistepörssiä.

Torstaina Kanada. NHL-ukot vastassa. Maistuu?

– Maistuu! Sieltä tulee hyvä ja fyysinen peli eteen. He pelaavat nopeasti ja meidän pitää olla valppaina. Heillä on varmaan vähän samanlainen pelityyli kuin jenkeillä ja olemme oppineet siitä pelistä. Mutta: Kanada on hyvä jengi, Rantanen pyöritteli.

Leijonien ja Kanadan puolivälieräottelu alkaa torstaina kello 20.20.

Lue myös:

    Uusimmat