Mikko Kuustonen menetti äitinsä traagisesti 16-vuotiaana – antoi tälle sydäntäsärkevän lupauksen: "En ole vielä keksinyt"

Mikko Kuustonen muistelee edesmennyttä äitiään Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa juontaja-toimittaja Maria Veitola vierailee muusikko Mikko Kuustosen ja tämän puolison, koreografi Hanna Brotheruksen huvilalla Mäntyharjulla. 

Kuustonen ja Veitola puhuvat päivän aikana muusikon nuoruudesta ja tämän edesmenneestä äidistä. Kuustonen kertoo, että ollessaan nuori hänen äitinsä myi reseptivapaita lääkkeitä. Nuorena Kuustonen vietti itsekin runsaasti aikaa kotinsa eteisessä lääkkeitä myyden. 

Kun Kuustonen oli 16-vuotias, hänen äitinsä menehtyi syöpään. Hän kertoo käsitelleensä moneen otteeseen terapiaan tiukkaan iskostunutta ajatusta siitä, että hänen olisi pitänyt pelastaa äitinsä. 

– Kun ajattelee, että mun pitäisi pelastaa tämä ihminen, niin siitä tulee jälki, joka on semmoinen, että jokin homma epäonnistui. Siinä jää syyllisyys päälle. 

Kuustonen kertoo Veitolalle myös antaneensa äidilleen koskettavan lupauksen tämän sairastaessa. 

– Lupasin äidille, että keksin lääkkeen syöpään, mutta en ole vielä keksinyt. Vähän turhan iso lupaus. 

Yllä olevalla videolla Mikko Kuustonen avautuu koskettavalla tavalla siitä, millaisen trauman äidin kuolema nuorena jätti.

Yökylässä Maria Veitola Sanna Marinin luona MTV3-kanavalla torstaina 14.10. kello 21. Jaksot ilmestyvät viikon ennakkoon mtv-palveluun.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja