Mikko Konttila ja Djurgården sopimukseen

Jääkiekkoilija Mikko Konttila pelaa alkavan kauden Ruotsin Elitserienissä. Laitahyökkääjä Konttila, 27, teki vuoden sopimuksen tukholmalaisseura Djurgårdenin kanssa.

Helsinkiläinen Konttila pelasi päättyneellä kaudella KalPassa: 54 runkosarjapelissä syntyi pisteet 12+14=26. Hän on edustanutSM-liigassa myös Tapparaa ja kasvattajaseuraansa Jokereita. Djurgården tunnetaan siitä, että se on tukeutunut vahvastiruotsalaispelaajiin. Joukkueessa on Konttilan lisäksi nytkin vain yksi ulkomaalaisvahvistus: norjalainen Espen "Shampoo" Knutsen.

Tukholmassa on tällä erää kolme suomalaispelaajaa, sillä Djurgårdenin paikalliskilpailijassa AIK:ssa pelaavat Jarkko Varvio ja Marco Poulsen.

Kaikkiaan Ruotsin pääsarjassa on 16 suomalaispelaajaa. HV 71:ssä heitä on kolme: Kari Takko, Antti Törmänen ja Jani Nikko. Frölundassa on myös trion verran suomalaisia: Jan Lundell, Juha Ikonen ja Pasi Saarela. Malmön Juha Riihijärvi ja Modon Marko Leinonen sekä Luulajan Jarmo Myllys ovat joukkueidensa ainoat suomalaispelaajat. Mestari Brynäsissä jatkavat Mikko Luovi ja Marko Tuulola. Färjestadin suomalaiskaksikko on Marko Jantunen ja Vesa Toskala.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat