Mike Tysonin ja Evander Holyfieldin uusintakohtaamiselle bensaa liekkeihin – legendan haastattelu saa nyrkkeilymaailman hykertelemään

Kun nyrkkeilylegenda Evander Holyfield, 57, ilmoitti vastikään hyppäävänsä takaisin kehiin näytösotteluihin, heräsi kysymys, voisiko hän kohdata jälleen Mike Tysonin, 53. Nyrkkeilyn ystävät saavat nyt hykertelyn aihetta, sillä Holyfield sanoo olevansa Tyson-taistoon valmis, jos rahasumma on tyydyttävä.

– Kaikki riippuu siitä, kuinka paljon rahaa he ilmoittavat minun saavan, ja siitä, mitä he kutsuvat ”hyväksi rahaksi”, koska minä tiedän, mitä hyvä raha on, Holyfield myhäili Forbesin haastattelussa.

Raskaan sarjan entiset maailmanmestarit Holyfield ja Tyson kohtasivat 1990-luvulla kahdessa ikimuistoisessa ottelussa. Kummatkin päättyivät Holyfieldin voittoon, ja varsinkin jälkimmäinen taisto on jäänyt urheilumaailman verkkokalvoille. Tyson puraisi tuolloin palan irti Holyfieldin korvalehdestä, hänet hylättiin ja Holyfield julistettiin voittajaksi.

Kun nyt sekä Holyfield että Tyson ovat ilmoittaneet aikeistaan näytösotteluihin, moni on tehnyt yhteenlaskutoimituksen. Ottaisiko yhdysvaltalaiskaksikko kolmannen kerran yhteen?

”Antaa tulla”

Holyfieldin tiedetään tehneen viime vuosina huonoja bisnessopimuksia, minkä myötä rahakkaat näytösottelut houkuttaisivat häntä. Holyfield keskusteli jo viime vuoden lopulla japanilaisten viranomaisten kanssa näytösottelun järjestämisestä tänä vuonna vanhan kilpakumppaninsa, yhdysvaltalaisen Riddick Bowen, 52, kanssa. Kaksikko oli Holyfieldin mukaan menossa kehään, mutta suunnitelmat tyssäsivät koronaviruspandemiaan.

– Hän ei pysty olemaan seisovillaan kovin pitkään, eikä hän pysty todella satuttamaan minua. Pystyn menemään kehään kenen tahansa viisissäkymmenissä olevan kanssa, enkä välitä, kenestä on kyse. Et tule peittoamaan minua, jos olet yli 50. En ollut aikeissa saada Riddickiä näyttämään huonolta kahdesta miljoonasta dollarista (1,84 miljoonaa euroa), se on kaksi miljoonaa dollaria.

– Jos kyse on Mike Tysonista, no, antaa tulla, Holyfield jatkoi.

– Heidän täytyisi antaa minulle suuri summa rahaa.

(Artikkeli jatkuu kuvan alla)

"Hän on 57 ja näyttää hyvältä"

Holyfield veisi Tyson-ottelun tällä kertaa mieluiten pois Yhdysvalloista.

– Teet isoa rahaa Yhdysvaltojen ulkopuolella, koska he eivät ole koskaan nähneet mitään sellaista.

– Elämme myös erilaista aikaa pandemian kanssa. Kaikki muuttuu. Ajattele ihmisiä ympäri maailman. Sanot: ”Maksa 10 dollaria ja voit nähdä kahden suurimpiin lukeutuvan nyrkkeilijän koskaan matkapuhelimessasi.”

– Se olisi minun viimeinen otteluni, ja voisimme saada sponsoreita, jotka sanoisivat ihmisille: ”Ok, tämä on luultavasti viimeinen kerta, kun Evander astuu kehään. Hän on 57 ja näyttää hyvältä.” Kun kaikki ynnätään, kuinka paljon rahaa siitä tulisi?

Kuten Forbes juttunsa päätti: paljon.

Holyfield lopetti ammattilaisuransa vuoteen 2011, Tyson 2005.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja