Mikaela Ingbergin menu

Mikaela Ingbergin ostoksista valmistui lohiceviche, Parsa Crudite, paistos aurinkokuivatuista tomaateista, grillattu lohi sekä chili-maitosuklaamousse.

Mikaelan ostokset:

  • Lohifile-pala
  • 1 nippu parsaa
  • 1 pkt sinihomejuustoa
  • 1 prk aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 levy Fazerin sininen suklaa

Lohiceviche

  • Noin 100 g pala ruodotonta lohta
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • ½ ruukkua tilliä
  • ½ ruukkua ruohosipulia
  • 1 tl chili flakes-maustetta
  • Ripaus merisuolaa

Ota lohesta nahka pois ja leikkaa kala ohuiksi siivuiksi. Sekoita marinadin ainekset yhteen.

Laita kalasiivut vuokaan ja kaada marinadi kalan päälle. Anna kalan marinoitua n. 10-15 min.

Parsa Crudite

​​​​​​​

  • ½ nippua parsaa
  • 1 l jäävettä

Vedä kuorimaveitsellä pitkittäin ohuita lastuja parsasta. Laita siivut jääveteen ja anna niiden olla siellä vähintään 10 min.

Grillattu lohi

  • n. 100 g Lohta
  • n. 2 rkl Rypsiöljyä
  • 1 pkt halloumia
  • Suolaa ja pippuria maustamiseen

Pyöräytä lohi öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla, paista 200 asteessa n. 5min.

Viipaloi halloumi ja laita se grillautumaan lohen kylkeen.

Paistos aurinkokuivatusta tomaatista ja parsasta 

  • Nuput parsanipusta
  • 1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 kananmuna
  • Öljyä paistamiseen

Keitä kananmunaa 7-8 min. Irrota nuput parsoista ja paista ne pannulla rapsakoiksi.

Lisää joukkoon aurinkokuivatut tomaatit ja kääntele niitä hetki. Murskaa viimeisenä joukkoon keitetty kanamuna, (keltuainen saa olla hieman löysä, jotta se sitoo paistoksen kiinni).

Chili-maitosuklaamousse

  • 100 g Fazerin sinistä suklaata
  • 1 dl kuohukermaa
  • Chili flakes

Sulata suklaa ja kuohukerma kattilassa. Laita ne jääkaappiin viilenemään noin 5 minuutiksi.

Kun seos jäähtynyt, lisää joukkoon 1 dl kuohukermaa ja soseuta ne sauvasekoittimella.

Koristele mousse chili flakes -hiutaleilla.

 

Lue myös:

    Uusimmat