Mikael Granlund mukaan Leijonien tähtiketjuun? Jukka Jalonen ei tyrmää ideaa – aikatauluista tipahti paljastus

Leijonat vahvistui tänään uudella nimellä, kun Mikael Granlund ilmoitti lähtevänsä mukaan MM-kotikisoihin.

Granlund vapautui maajoukkueen käyttöön, kun hänen edustamansa Nashville Predatorsin kausi päättyi NHL:n pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Keskiviikkona Leijonat kertoi, että Granlund liittyy maajoukkueen vahvuuteen.

Jo ennen virallista vahvistusta ilmoilla oli pohdintaa siitä, mihin Granlund voitaisiin sijoittaa Leijonien ketjuhierarkiassa.

Keskiviikon harjoitusten perusteella Granlundille povataan paikkaa ykkösketjun laidalta, tähtihyökkääjien Sakari Mannisen ja Teemu Hartikaisen rinnalta. Päivän harjoituksissa kyseisellä tontilla viiletti Jere Innala.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ei mitenkään tyrmää ideaa, jossa Granlund laitettaisiin Leijonien olympiavoittajien Mannisen ja Hartikaisen rinnalle.

– Se on ihan mahdollista. Katsotaan, kun ensimmäinen peli on pelattu. Siihen ”Mikke” ei varmaan ehdi mukaan. Toiseen peliin voidaan sitten tehdä muutoksia, Jalonen kertoi MTV Urheilulle, paljastaen samalla aikataulukonkretiaa.

Leijonat avaa MM-kisaurakkansa perjantaina ottelulla Norjaa vastaan. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan Latvia-ottelu.

Suomen joukkue sai myös jobinpostia, kun NHL-puolustaja Henri Jokiharjun turnaus päättyi ennen kuin se ehti edes alkaa. Jokiharju antoi positiivisen koronanäytteen samaan aikaan, kun Leijonat siirtyi Tukholman EHT-turnauksesta takaisin Suomen puolelle.

Nyt Suomen joukkueessa on vain seitsemän puolustajaa.

– Jos NHL:stä ei tule ketään, niin jostain muualta tulee. Kahdeksalla mennään sitten aikanaan, Leijonien päävalmentaja Jalonen linjasi puolustajatilanteeseen liittyen.

Sakari Manninen ottaa ilolla Mikael Granlundin Leijonien matkaan: "Kova lisä"

Lue myös:

    Uusimmat