Mikä sää mökillä? Meteorologi Markus Mäntykannas kertoo vinkit sään ennustamiseen – tämä kannattaa ladata!

3:56

Sää on se mikä puhuttaa ihmisiä – varsinkin kesällä. Tänä kesänä on ollut hellettä, viileää ja sadetta. Sään ailahtelu turhauttaa etenkin lomalaisia.

Mutta miten helppoa on ennustaa tulevaa säätä, jos katselee taivasta ja pilviä? Tähän vastaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

– Sään ennustaminen riippuu suursäätilasta. Joskus meille jämähtää pitkäkestoinen korkeapaine ja silloin pystytään ennustamaan reilusti jopa viikon yli, että säätyyppi pysyy samanlaisena.

– Mutta jos on samanlaista kuin nyt, eli matalapaine päällä, silloin kuurosateita syntyy vähän sinne sun tänne, Mäntykannas sanoo.

Sadetutkaa kannattaa katsoa

Mäntykannas suosittelee mökkiläisiä ja muita säästä kiinnostuneita lataamaan sadetutkan.

– Jos on menossa tapahtumiin tai kesämökille ja haluaa varmistaa sataako lähitunteina, ainoa keino nähdä se on sadetutka.

Nyt eletään Mäntykannaksen mukaan vuodenaikaa, jolloin rae- ja ukkoskuurot ovat todennäköisimpiä.

– Juhannuksesta elokuun alkuun on ukkosten kulta-aikaa. Heinäkuussa ukkostaa keskimäärin eniten ja ilmoihin liittyy myös rakeita ja syöksykuuroja.

Katso sääkeskustelu kokonaisuudessaan ylhäällä olevalta videolta. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja