Mikä ilon ja onnen päivä! Bugatti suunnittelee autoa, jonka hintalappu jäisi alle miljoonan euron

Tällainen on Bugatti Chiron –"maailman nopein ja tehokkain" 1:39
Tältä näyttää Bugatti Chiron.

Täysin järjettömän ja aivan sekopäisen välimaastoon asettuvista hyperautoistaan tunnettu ranskalainen Bugatti suunnittelee tuovansa markkinoille sähköauton, jonka hinta jäisi alle miljoonan euron.

Bugatti haluaa tehdä auton, joka olisi huomattavasti useamman ostajaehdokkaan ulottuvilla kuin esimerkiksi 2,5 miljoonan euron Chiron.

Ranskalaisvalmistaja on kaavaillut hyperautoluokkaan istahtavaa sähköautoa, jonka hintalappu olisi 500 000 ja miljoonan euron välillä.

Keskusteluja kerrotaan käydyn myös emokonserni Volkswagenin kanssa.

– Autoteollisuus on kokemassa perusteellisen muutoksen, ja meidän on kartoitettava vaihtoehtoja, miten viedä brändiämme eteenpäin, ranskalaisvalmistajan toimitusjohtaja Stephan Winkelmann kertoi Bloombergille.

Aiemmin Lamborghinia luotsannut Winkelmann haluaakin nyt varmistaa, että Bugatti pysyy hengissä, vaikka yhteistyö Volkswagenin kanssa jossain vaheessa päättyisikin.

Vuoden 2015 päästöskandaalin jälkeen Volkswagenin brändiportfolio on ollut sen oman suurennuslasin alla. Kun automaailma liikkuu kovalla vauhdilla sähkön ja autonomisuuden pariin, on Bugattin kaltaisilla valmistajilla luvassa tiukkoja aikoja.

Se, millä Bugatti pysyisi Volkswagenin kelkassa tulevaisuudessakin, olisi voittomarginaalin kasvattaminen ja päästöjen pudottaminen sähköön panostamalla. Volkswagen-konsernin toimitusjohtaja Herbert Diess väläytteli viime vuonna mahdollisuutta erillisen superautodivisioonan perustamisesta. Sen siipien alle voisi siirtyä Bugattin ohella myös Bentley, Lamborghini ja Porsche.

Lue myös:

    Uusimmat