F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Mika Häkkiseltä kihelmöivä lausunto Mick Schumacherista: "Olen varma – se hetki on suuri koko F1-sarjalle"

0:47
Taidonnäyte Mick Schumacherilta: huima nousu Monzassa heti lähdössä.

Kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen "on varma", että Schumacher-nimi palaa jo pian F1-sarjaan.

Häkkinen kävi aikoinaan maagisia kamppailuja Michael Schumacheria vastaan. Nyt Schumacherin poika Mick on noussut F2-sarjan piikkipaikalle, eikä "Häkä" arkaile lausunnoissaan.

– On hienoa nähdä, että Mickin ura etenee hyvin. Hän johtaa nyt F2-sarjaa, ja olen varma, että hän saa pian ajopaikan formula ykkösistä. Kun se tapahtuu, hetki on suuri niin hänelle ja hänen perheelleen kuin koko F1-sarjalle, Häkkinen kirjoitti Unibetin kolumnissaan.

Mick Schumacher ajoi viime vuonna jo testejä Ferrarilla ja Alfa Romeolla, ja hänen on arvioitu olevan tyrkyllä Alfa Romeon F1-kuskiksi jo mahdollisesti ensi kaudeksi. Tallin kuljettajina toista kautta putkeen toimivat Kimi Räikkönen ja italialainen Antonio Giovinazzi, mutta kummankin nykyinen sopimus umpeutuu tähän kauteen.

"Muistutus mahtavasta äänestä ja uskomattomasta menestyksestä"

Kuluneena viikonloppuna Mick Schumacher sai ajaa entistä F1-autoa ennen Ferrarin tuhannetta F1-kisaa Toscanan GP:n yhteydessä. Schumacher hyppäsi seremoniallisesti Ferrarin F2004-autoon, jolla hänen isänsä voitti viimeiseksi jääneen seitsemännen maailmanmestaruutensa 2004.

Häkkinen pitää sopivana, että Mick ajoi samana päivänä isänsä F1-autolla, kun Lewis Hamilton juhli 90. voittoaan ja nousi vain yhden voiton päähän Michael Schumacherin kaikkien aikojen ennätyksestä.

– Saimme muistutuksen V10-moottorien mahtavasta äänestä ja siitä uskomattomasta menestyksestä, jonka Michael saavutti ajaessaan Ferrarilla. Lopputuloksena oli viisi maailmanmestaruutta yhdessä italialaistallin kanssa, Häkkinen ruoti.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja