Miikan kotimatka sai yllättävän käänteen, kun täysikasvuinen karhu jolkotteli auton edessä kilometrin ajan: "Harvinaislaatuinen tapaus"

0:23

Maanantai-iltana suomussalmelainen Miikka Toivanen oli ajamassa iltavuorosta kotiinsa, kun illan hämärässä havaitsi ajotiellä jotain erikoista.

– Melkein suoraan osasi sanoa, että se oli joku petoeläin. Tassusta sen lopulta huomasi, että nallehan se on, Toivanen toteaa MTV Uutisille.

Karhu ei suinkaan pitänyt kiirettä ajotieltä poistumisessa, sillä se hölkytteli Toivasen auton edessä kilometrin verran.

– Annoin sen juosta siinä rauhassa. Juoksi kohtuuvauhtiakin, noin 30–40 kilometrin tuntivauhtia.

Hyrynsalmella Moisionvaarassa metsätien varrella viihtynyt mesikämmen siirtyi seuraavan tieliittymän tullen metsän puolelle.

Kohdannut karhuja aiemminkin

Maanantainen karhun kohtaaminen ei ollut Toivaselle ensimmäinen kerta. Metsäkonetta työkseen ajava 29-vuotias on nähnyt metsäneläimen kotiseudullaan jo kolme kertaa.

– Kaksi ensimmäistä olivat sellaisia tapauksia, joissa karhu juoksi tien yli, mutta tämä yksilö päätti lähteä tekemään pienen lenkin ajovaloissa. Harvinaislaatuinen tapaus, Toivanen kuvailee noin satakiloisen karhun toimintaa huvittuneesti.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja