Mihin tällaista autoa tarvitaan? Ajossa Mercedeksen CLA Shooting Brake

Mercercedes kosiskelee nuoria ostajia linjakkaalla CLA Shooting Brake -farmariperällään.

Tykkäsimme

  • Muodokkaasta perästä
  • Laajasta moottorivalikoimasta

Emme tykänneet

  • Tiloista
  • Hinnasta

Mercedes-Benzin pikkuautomallisto kasvaa kovalla vauhdilla. Viimeisin uutuus katraaseen on pikkufarmarin ja coupén risteytys CLA Shooting Brake. Auto pohjautuu teknisesti tavalliseen A-sarjaan, mutta houkuttelevuutta on lisätty kasvaneilla tiloilla ja virtaviivaisella ulkonäöllä.

Moni miettinee tässä vaiheessa, että mihin tällaista autoa tarvitaan? Vastaus löytyy isoveli CLS Shooting Braken menestyksestä – Ihmiset haluavat erottua massasta ja autotehtaat vastaavat kuluttajien pyyntöihin. Tähtäimessä on etenkin nuoret autonostajat, joille auto on muutakin kuin vain pelkkä kulkuväline. Ja totta tosiaan, onhan CLA Shooting Brake katseiden kääntäjä, varsinkin kun autoa voi personoida mielenkiintoisilla väriyhdistelmillä.

Sisältä auto on farmariksi pieni, mutta se riittänee useimpien pienperheiden käyttötarkoitukseen. Coupemaisesti alas laskeutuva kattolinja syö takana tiloja, mutta pää ei ota kuitenkaan kiinni kattoverhoukseen. Tavaratilassa käytettävyyttä verottaa puolestaan pieni lastausaukko. Kuljetuskapasiteettia löytyy kuitenkin 470 litraa, mikä on kelpo suoritus virtaviivaiselle pikkufarmarille.

Ajettavuudessa korostuu sporttinen luonne. Varsinkin kun auton valitsee jäykemmällä Sport-jousituksella. Mutkatiellä auto on nautinnollinen ajettava, mutta huonokuntoisella tienpinnalla urheilullinen jousitus on turhan pintakova. Ajomukavuuden perään haikailevien kannattaakin pysytellä vakiona tulevassa Comfort-alustassa.

Tekniikkapuolelta löytyy tutut voimanlähteet, jotka ovat saatavilla myös muihin A-sarjalaisiin. Dieselpuolella on valittavissa 136- tai 177–hevosvoimainen versio ja bensiinipuolella teholukemat vaihtelevat välillä 122-211 hv. AMG-malli kirnuaa puolestaan 360 hevosvoiman turvin.

Koeajoyksilön moottoriksi valikoitui 2.0–litrainen turbodiesel (220 CDI), joka nakuttaa 177 hevosvoiman teholla. Vääntävä dieselmoottori yhdistettynä hyvin toimivaan kaksoiskytkinautomaattiin tekee ajosta vaivatonta, joskaan sporttiseksi voimalinjastoa ei voi luonnehtia. Auton luonteeseen sopisikin paremmin tehokas bensiinimoottori ja mielellään neliveto. Perusmallihan on muiden A-sarjalaisten tavoin aina etuvetoinen.

Isompi bensiinimoottori, neliveto ja automaatti nostavat hinnan kuitenkin tavallisen tallaajan ulottumattomiin. Esimerkiksi koeajoyksilön hintalapussa luki 53 478 euroa, eikä kyseessä ole vielä mikään huippumalli. Shooting Braken perään haikailevien täytyy siis tosissaan haluta kyseistä mallia. Muuten valinta kohdistuu helposti ”järkevämpiin” malleihin.

Merdeces–Benz CLA 220 CDI A Shooting Brake
Hinta alkaen 46 770 €
Koeajoyksilö 53 478 €

Moottori 2143 cm3, 4-syl. turbodiesel.
Vaihteisto 7. Vaiht. Kasoiskytkin. aut.
Teho 125 kW (170 hv) 3400–4000 r/min
Vääntö 350 Nm / 1400-3400 r/min
0-100 km/h 8,2 s
Huippunopeus 232 km/h
Keskikulutus 4,2 l / 100 km
CO2-päästöt 111 g/km
Mitat pituus 4630 mm, leveys 1777 mm, korkeus 1432 mm, akseliväli 2699 mm, omamassa 1525 kg
Tavaratila 470 l

Lue myös:

    Uusimmat