Mihin sisustuksessa kannattaa satsata?

Kodin toimivuutta koetellaan elämän muuttuvissa tilanteissa. Paksu lompakko laajentaa valikoimaa ostotilanteessa, mutta onnistuneita ratkaisuja saa loihdittua pienelläkin budjetilla.

Sisustaminen on harrastus, jossa pääsee toteuttamaan luovia ideoita. Mielikuvituksen käytössä ei kannata pihistellä. Tila muuttuu kodiksi asumisen, olemisen ja kokemisen kautta. Oma arki antaa suuntaviivat sille, mihin kannattaa panostaa.

Usein sopiva tyyli löytyy pienillä nikseillä ja huonekalujen järjestystä vaihtamalla. Maalilla tai tapetilla saa kohtuulliseen hintaan kauniit kehykset kodille. Myös tekstiilien uusiminen kohottaa huoneen ilmettä.

Kuvan seinäpinnan efekti on toteutettu Tikkurilan Tunto-Struktuuripinnoitteella.

Karsi, kierrätä ja ideoi

Pienen budjetin uudistus kannattaa laittaa käyntiin suursiivouksella. Kodin ei tarvitse olla täynnä tavaraa. Selkeys ja tasapaino luovat rauhallisen ilmapiirin, ja erityisen rakkaat esineet pääsevät oikeuksiinsa. Samalla voi uudistaa kodin pienet säilytysratkaisut. Nostalgiset hatturasiat, peltipurkit ja purnukat ovat kauniita katsella ja sopivat pikkutarvikkeille.

Kodikkuus syntyy tunnelmasta, arjen tarinoista ja persoonallisista ratkaisuista. Pihistää voi entisöimällä tai verhoilemalla kierrätettyjä huonekaluja. Tapetointikuluissa voi säästää rajaamalla uudistuksen näyttävään tehosteseinään. Herkkä taidegalleria syntyy lasten ensimmäisistä piirustuksista ja käsitöistä, kun ne kiinnitetään kauniisiin kehyksiin.

Huomioi hyvinvointi

Ihminen viettää noin kolmanneksen elämästään sängyssä. Vuode onkin monen mielestä kodin tärkein huonekalu. Hyvä jousisto on korkealaatuisen patjan tärkein ominaisuus. Onnistunut vuodekokonaisuus ylläpitää selän ja vartalon hyvinvointia. Oikeanlainen tyyny edistää lihasjännityksen laukeamista ja rentoutumista.

Intohimoiselle esteetikolle vuode on myös sisustuselementti. Kuvan ylelliset Brava-malliston tekstiilit ovat Kylie at Home -sarjaa, jonka maahantuoja on Lennol.

Toimiva kylpyhuone mukautuu perheen arkeen. Tekniset ratkaisut ja laadukkaat materiaalit muodostavat hemmottelukeskuksen, joka parantaa elämänlaatua. Altaiden, hanojen, suihkujen ja ammeiden valikoimasta löytyy ylellisiä ratkaisuja, jotka kelpaavat vaativallekin sisustajalle. Trendien lisäksi huomioidaan energiatehokkuus ja vedenkulutus.

Syyssiivouksessa heitetään nuhraantuneet pyyhkeet pois, ja tilalle tuodaan muhkean houkuttelevat katseenvangitsijat. Pehmeät tekstiilit uudistavat liinavaatekaapin ja tekevät peseytymisestä luksushetken. Kuvassa ovat Pentikin Classic- ja Fiori-mallistot.

Tunnelmaan kannattaa panostaa myös pienillä yksityiskohdilla, kuten kynttilöillä ja tuoksuilla.

Valitse laadukasta

Keittiöstä on tullut olohuoneen jatke, jossa seurustellaan, tehdään läksyjä, pelataan ja askarrellaan. Nykyajan keittiö suunnitellaan yksilölliseksi tilaksi, joka sisustetaan laadukkailla ja kestävillä materiaaleilla. Irrallisten toimintojen tilalle halutaan entistä kokonaisvaltaisempaa sujuvuutta.

Keittiön ergonomisuudessa voi pohjaratkaisu olla merkittävämpi tekijä kuin käytettävissä oleva tila. Kalusteiden ergonominen mitoitus lisää turvallisuutta ja parantaa työskentelyasentoa.

Ruokapöytään kannattaa panostaa. Sen materiaalin tulisi kestää tahrat ja kolhut. Jatkomahdollisuuskin voi olla tarpeen: lisätilaa kaivataan ehkä ystäväperheelle tai lasten kavereille.

Laitehankinnoissa panostetaan erityisesti alhaiseen sähkönkulutukseen ja hiljaiseen käyntiääneen.

Teksti: Marianne Nygård / Mediafocus

Kuvat: Pentik, Novart (A la Carte),Villa Harmonie, Tikkurila, Lennol, Asko, Laattapiste

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja