Mies vangittu epäiltynä tapon yrityksestä Sörnäisten metroasemalla – tähtäsi järjestyksenvalvojaa aseella

Yhtä epäillään järjestyksenvalvojan tapon yrityksestä Sörnäisten metroasemalla Helsingissä.

Poliisi sai uudenvuoden päivänä ilmoituksen kolmesta uhkaavasti käyttäytyneestä henkilöstä Sörnäisten metroasemalla. He häiriköivät lipuntarkastajia ja järjestyksenvalvojia laiturialueella.

Yhdellä miehistä oli hallussaan ampuma-ase. Poliisi epäilee, että hänen tavoitteenaan oli ampua yhtä järjestyksenvalvojista. Asianomistaja on 20-vuotias mies.

– Tämänhetkisen tiedon mukaan epäilty oli vastustanut laiturialueelta poistamista ja käyttäytynyt aggressiivisesti. Järjestyksenvalvoja oli käyttänyt häneen kaasusumutetta. Tämän seurauksena epäilty oli ottanut esiin aseen ja tähdännyt sillä asianomistajaa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Juhani Vuorisalo poliisin tiedotteessa.

Yhtäkään laukausta ei lopulta ammuttu. Esitutkinnassa on selvinnyt, että epäilty ei mahdollisesti saanut asetta toimimaan. 

Lopulta paikalla olleet saivat epäillyltä aseen pois. Yksi järjestyksenvalvoja loukkaantui tilanteessa lievästi.

Epäilty tuomittiin viime vuonna pahoinpitelystä

Epäilty ja kaksi muuta miestä otettiin kiinni paikan päältä. Kaksi muuta henkilöä vapautettiin myöhemmin.

Asetta kantanut 27-vuotias mies vangittiin tänään epäiltynä todennäköisin syin tapon yrityksestä. Häntä epäillään myös ampuma-aserikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Käräjäoikeus on aiemmin tuominnut epäillyn pahoinpitelystä Pikku Huopalahden välikohtauksessa. Tuomio ei ole lainvoimainen. Helsingin poliisi tiedotti tapauksesta maaliskuun lopussa 2021.

Otsikosta ja ingressistä korjattu termi "järjestysmies" järjestyksenvalvojaksi klo 18.37. 

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 15 miestä vankeusrangaistuksiin Pikku-Huopalahdessa maaliskuussa tapahtuneesta väkivallanteosta 1:58
Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 15 miestä vankeusrangaistuksiin Pikku-Huopalahdessa maaliskuussa tapahtuneesta väkivallanteosta.



Lue myös:

    Uusimmat