Naamioitu joukko puukotti toista uhria, toista lyötiin pesäpallomailoilla – syyttäjä: kaikki 15 syytettyä osallistui rikoksiin Pikku-Huopalahdessa

5:25
Katso video: Joukko naamioituneita miehiä pahoinpiteli rajusti kahta nuorta – rikostoimittaja avaa huolestuttavaa ilmiötä

Syyttäjä vaatii ehdottomia vankeusrangaistuksia 15 miehelle, joita syytetään törkeästä ryöstöstä ja törkeästä pahoinpitelystä Helsingin Pikku Huopalahdessa maaliskuun lopussa.

Syyttäjän mukaan kasvomaskeihin naamioituneet miehet hyökkäsivät alaikäisten poikien kimppuun ja yhdessä väkivaltaa käyttäen anastivat 16-vuotiaan pojan kännykän ja pahoinpitelivät 17-vuotiaan pojan. Nuorempaa uhria lyötiin pesäpallomailoilla ja vanhempaa puukotettiin jalkaan.

Väkivaltaisen hyökkäyksen käsittely alkoi käräjäoikeudessa keskiviikkona. Sekä syytetyt että asianomistajat ovat ulkomaalaistaustaisia. Vastaajat ovat iältään 21-26 -vuotiaita miehiä.

Syytteen mukaan osa vastaajista oli kokoontunut ennen tekoa kauppakeskus Jumbossa Vantaalla ja ainakin viisi heistä oli ostanut sieltä pesäpallomailoja ja kertakäyttökäsineitä. Tämän jälkeen kaikki vastaajat olivat kokoontuneet autoilla Pikku Huopalahteen ja ajaneet siellä kaikkiaan kolmella autolla peräkanaa Paciuksenkaarelle.

Syyttäjän mukaan miehet olivat naamioituneet kasvomaskeihin ja pukeneet ylleen kertakäyttöhansikkaat. Heillä oli mukanaan autoissa myös useita teräaseita sekä ampuma-ase.

Miehet olivat piirittäneet joukolla 16-vuotiaan pojan, kaataneet tämän maahan ja pahoinpidelleet häntä pesäpallomailoilla ja potkimalla sekä anastaneet hänen puhelimensa. Miehet olivat piirittäneet myös 17-vuotiaan pojan ja pahoinpidelleet häntä muun muassa potkimalla päähän ja vartaloon sekä puukottamalla jalkaan.

Tämän jälkeen miehet olivat syyttäjän mukaan poistuneet paikalta yhdessä kolmella autolla, minkä jälkeen poliisi oli pysäyttänyt heidät.

Syyttäjän mukaan kaikki 15 miestä olivat osallistuneet rikoksiin joko suunnittelemalla niitä, kuljettamalla autoa, piirittämällä asianomistajia, pahoinpitelemällä tai anastamalla puhelimen. Syyttäjän mukaan täysin yllättäen alaikäisiin kohdistunut teko oli erityisen raaka ja julma sekä kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Toissijaisena syytteenä on törkeä varkaus. Lisäksi yhtä miehistä syytetään huumausaineen käyttörikoksesta sekä väärän henkilötiedon antamisesta. Hänen hallussaan oli pieni määrä kannabista, ja hän myös ilmoitti poliisille väärän nimen kiinniottotilanteessa.

Syyttäjä vaatii kaikille syytetyille ehdottomia vankeusrangaistuksia.

Syytetyt ovat kiistäneet teot. Esitutkinnassa epäillyt vaikenivat tapahtumista poikkeuksellisen paljon. Suuri osa kieltäytyi vastaamasta kaikkiin poliisin kysymyksiin. Osa myös muutti kertomustaan esitutkinnassa, ja joku sanoi muun muassa nukahtaneensa automatkalla eikä tiedä mitään. Tekojen motiivi ei selvinnyt tutkinnassa.

Syytteen mukaan riidatonta tapauksessa on se, että vastaajat ovat olleet mukana tapahtumapaikalla olleissa autoissa. Syytettyjen kirjallisia vastauksia ei vielä ole ollut saatavilla käräjäoikeudesta.

Osalla syytetyistä on aiempaa rikostaustaa. Kaikki 15 ovat olleet maalis-huhtikuusta lähtien vangittuna.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja