Mies! Tiedätkö, milloin paita kuuluu laittaa housuihin?

Vaikka pukeutumiskulttuuri on nykyään paljon vapaampaa kuin ennen, on muutamia perusasioita, jotka jokaisen tyylikkään pukeutujan tulisi muistaa.

Kauluspaitoja on monenlaisia. Osa on tarkoitettu pidettäväksi housuissa, osan helma taas saa jäädä roikkumaan vapaasti housujen päälle. Business Insider -lehden artikkeli muistuttaakin, milloin paita kuuluu housuihin.

Paidan malli kertoo, kuinka sitä pidetään

Paidat, joissa on suora helma, ovat tarkoitettu pidettäväksi helma housujen päällä. Sen sijaan paita, jonka helma on ommeltu muotoon, on tarkoitettu pidettäväksi housuissa.

Helmasta muotoon ommellun paidan pitäminen housunkauluksen päällä ei ole törkein mahdollinen etikettivirhe, mutta se antaa – usein turhan – nuorekkaan vaikutelman.

Kun paidan päällä ei ole takkia, saa tämä look näyttämään kantajansa kapinoivalta teiniltä. Puvuntakin kanssa housujen päällä retkottava paita taas näyttää, että yrität liian kovasti näyttää tyylikkäästi rentulta.

Helmasta muotoon ommeltu paita housuihin työnnettynä antaa vaikutelman kypsästä ja tyylikkäästä miehestä. Suorahelmainen paita jättää hieman enemmän mahdollisuuksia, ilman yhtä suurta riskiä olla tyylitön.

Kuinka erilaisia paitoja kuuluu käyttää?

Aluspaidat: Aluspaitojen kuuluu aina olla housuissa. Etenkin, jos riskinä on se, että paita vilahtaa ulomman kerroksen alta näkyviin. Aluspaita kannattaa laittaa alushousujen sisään, jotta se pysyy paremmin paikoillaan.

Pikeepaidat: Suorahelmaisena paitana pikeetä voi käyttää kummin vain. Huolitellumman ja asiallisemman lookin toivossa pikeepaidat usein laitetaan housuihin. Tämä on erittäin suosittua esimerkiksi golfaajien keskuudessa. Toisaalta kuitenkaan pitkähihaisia pikeepaitoja ei yleensä laiteta housuihin, vaan helma saa olla vapaana housunkauluksen päällä.

Poolopaidat: Pikkutakin alla käytettynä poolopaita on tapana laittaa housuihin, jotta vyönsolki tulee näkyviin. Ilman takkia pidettynä poolopaita kannattaa jättää housunkauluksen päälle.

Havaiji-paidat: Havaiji-paidat ja kaikki muut räväkällä kuviolla varustetut paidat eivät missään nimessä kuulu työnnettäväksi housuihin. Havaiji-paita housuissa on taattu juntti-look.

T-paidat: T-paitojen kanssa mahdollisuuksia on rajattomasti. Jotkut rakastavat housuihin työnnettyä paitaa ja näyttävää vyönsolkea, mutta toisten mielestä näytät järkyttävältä nörtiltä paita housuissa. T-paidan pukemistapaan vaikuttavatkin ennen kaikkea muut vaatteet. Nyrkkisääntönä voidaan kuitenkin pitää sitä, että t-paitaa ei työnnetä housuihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja