Mies tehtaili petoksia avovaimonsa tiedoilla – tilasi muun muassa iltapuvun huippusuunnittelijalta

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi viime viikolla vuonna 1986 syntyneen miehen törkeästä petoksesta ja kolmesta petoksesta ehdolliseen vankeusrangaistukseen tämän tehtailtua tukun petoksia.

Maksuhäiriömerkinnän aiemmin saanut mies oli ottanut pikavippilainoja ja tilannut tuotteita avovaimonsa nimissä noin 19 000 eurolla. Hän oli lisäksi tilannut muotisuunnittelijalta iltapuvun, jonka hän kuitenkin oli jättänyt lunastamatta.

Mies myös lainasi avopuolisoltaan tuhansien eurojen arvosta rahaa, väittäen toimivansa lääkärinä ja tarvitsevansa rahaa lainaan väliaikaisesti tilinsä sulkeuduttua. Tosiasiassa mies oli uusilla lainoilla salannut maksuvaikeutensa ja ylläpitänyt mielikuvaa hyvin toimeentulevasta lääkäristä. Oikeus katsoi, että mies tiesi olevansa maksukyvytön ja ymmärsi lainoja ja tilauksia tehdessään, ettei pysty maksamaan hankintojaan takaisin.

Kaiken kaikkiaan miehen saaman taloudellisen hyödyn katsottiin oikeudessa olleen yhteensä noin 26 000 euroa. Mies tuomittiin 10 kuukauden ehdolliseen tuomioon, minkä lisäksi hänelle tuomittiin 70 päiväsakkoon, mikä hänen tuloillaan tarkoitti 420 euroa.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja