Mies, tämä yllättävä pilleri on tärkeä mieskunnollesi!

Luulitko viagran olevan hyvän mieskunnon salainen ase? Emeritusprofessori Ilari Paakkari paljastaa, että hyvä D-vitamiinitaso pitää huolta niin luista kuin kehon muistakin osista.

Tuoreen tutkimuksen mukaan joka kolmannes suomalainen kärsii D-vitamiinin puutteesta, mutta mihin D-vitamiini vaikuttaa? Onko mahdollisesta puutostilasta huolestuttava?

D-vitamiini sääntelee elimistössä yli 300 geenin aktiivisuutta ja huolehtii muun muassa vastustuskyvystä ja luuston terveydestä.

– Nykyään on vaikeaa löytää sellaista sairautta, jossa D-vitamiini ei olisi mukana. Jo 20 vuotta sitten amerikkalainen tutkijapari osoitti, että paksusuolen syöpä liittyi mataliin D-vitamiinitasoihin. Sen jälkeen D-vitamiinin puutteen ja syöpien yhteydestä on tullut lisää näyttöä, kertoo Helsingin yliopiston emeritusprofessori Ilari Paakkari.

Etenkin työikäisten keskuudessa D-vitamiinitaso on monella heikko. Puutostilaa on vaikea itse huomata, mutta vitamiinitasosta olisi tärkeä huolehtia – etenkin ikääntyessä.

– D-vitamiini ei nuorenna, mutta se takaa sen, että pysyy pidempään nuorempana, täsmentää Paakkari.

Nuorena harva miettii vanhenemisen mukanaan tuomia muutoksia, joten Paakkarilla on luvassa vielä yksi hyväätekevä vaikutus, joka taatusti miellyttää moni.

– Nuoria miehiä varmasti kiinnostaa tieto, että D-vitamiini huolehtii myös toimivasta erektiosta, Paakkari naurahtaa.

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja