Mies! Syö näin vanhemmiten – vältä eturauhasvaivat

Brittiläinen ravitsemusterapeutti Alison Cullen kehottaa kiinnittämään huomiota ruokavalioon eturauhasongelmien ehkäisemiseksi.

Viidenkympin korvilla miesten olisi viimeistään aika kiinnittää huomiota ruokavalioonsa, brittiläinen ravitsemusterapeutti Alison Culllen huomauttaa. Ikävät eturauhasongelmat nimittäin yleistyvät iän myötä, ja ruokatapasi voivat vaikuttaa vaivaan.

– Mitä enemmän syöt vihanneksia ja vähemmän lihaa, sitä vähäisemmillä eturauhasvaivoilla selviät, Cullen neuvoo ja kehottaa nauttimaan runsaasti kasviksia ja esimerkiksi kalaa lihan sijaan.

Myös ylipaino lisää oireita.
– Painon kurissa pitäminen on tärkeää missä vain iässä, mutta erityisesti keski-iässä ja vanhemmiten. Luovu sokerista ja korvaa se esimerkiksi kuivatuilla hedelmillä, Cullen vinkkaa.

Kuivattujen hedelmien lisäksi marjat ovat hyvä vaihtoehto makean himoon, sillä ne sisältävät antioksidantteja, jotka puolestaan tekevät hyvää sydämelle.

Erityisesti Cullen suosittelee keski-ikäisille kitkeriä ruokia, kuten artisokkia ja rucolaa, jotka saavat hänen mukaansa ruuansulatusentsyymit liikkeelle. Sen lisäksi mitä syödään tulisi myös huomioida miten syödään.

– Iän myötä vatsamme kalvot ohenevat ja ruuansulatuksemme heikentyy, joten meidän pitää kiinnittää enemmän huomiota myös ruokailutapoihimme, Cullen toteaa. Hän kehottaa nauttimaan ateriat huolellisesti pureskellen ja suorassa istuen, ja välttämään ruuan huuhtomista kurkusta alas juoman avulla.

Rucola maustaa perinteisen kalakeiton – katso ohje!

Cullenin kehumaa rucolaa ja kalaa voit nauttia esimerkiksi tässä herkullisessa keitossa.

Lue myös:

    Uusimmat