Mies suunnitteli ex-vaimonsa puukottamista – rikoskumppaniksi houkuteltu pelasti

Helsingin käräjäoikeuden mukaan mies yritti saada toisen miehen mukaan tekoon, mutta toinen mies ottikin yhteyttä poliisiin.

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 34-vuotiaan miehen vankeuteen entisen vaimonsa henkirikoksen valmistelusta.

Rikos ajoittuu oikeuden mukaan vuoden 2021 ensimmäisille kuukausille Helsingissä. Syyttäjän mukaan miehen entinen puoliso asui toisella paikkakunnalla, mutta mies suunnitteli ajamista tämän luokse ja puukottamista niin, että toinen mies pitäisi asunnon luona vahtia.

Mies oli oikeuden tiistaina antaman tuomion perusteella aiemmin tuomittu entiseen vaimoonsa kohdistuneista pahoinpitelyrikoksista. Vuonna 2018 hänet oli määrätty myös lähestymiskieltoon, joka oli määrätty naisen suojaksi.

Oikeuden tuomion perusteella suunnitelma alkoi paljastua, kun syytetty pyysi toista miestä mukaan tekoon.

Toinen mies soitti syytetyn puheista hätäkeskukseen ja teki hänestä rikosilmoituksen.

Oikeus: Yksityiskohtainen suunnitelma

Oikeus katsoi, että miehellä oli valmisteltuna yksityiskohtainen suunnitelma teolleen ja että hän oli päättänyt käyttää siihen teräasetta.

– Syytteen tueksi on esitetty vahva näyttö, sanoo käräjäoikeus tuomiossaan.

Käräjäoikeus tuomitsi Jameel Badr Akram Al-Saeedin kolmeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen useista rikoksista, joista vakavimpana oikeus piti törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelua.

Al-Saeed tuomittiin myös kahdesta oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta. Oikeus totesi Al-Saeedin yrittäneen estää hänestä rikosilmoituksen tehnyttä miestä todistamasta häntä vastaan esitutkinnassa ja myöhemmin oikeudessa. Toisessa tuomioon johtaneessa teossa oli oikeuden mukaan suusanallisesta uhkailusta, toisessa fyysisestä hyökkäyksestä miestä vastaan.

Al-Saeed määrättiin myös maksamaan entiselle vaimolleen 1 500 euroa korvausta aiheuttamastaan kärsimyksestä.

Lue myös:

    Uusimmat