Mies raiskasi lapsen neljä kertaa viikonlopun aikana – tuttu aikuinen ei epäillyt miehen ja lapsen yhteydenpitoa, koska piti miestä luotettavana

Helsingin hovioikeus on koventanut kolmekymppisen miehen tuomiota alaikäiseen tyttöön kohdistuneista seksuaalirikoksista. Mies raiskasi tytön useita kertoja yhden viikonlopun aikana.

Rikokset tapahtuivat vuonna 2015. Mies oli tavannut rippikouluikäisen tytön tuttavansa kautta, pyytänyt tämän puhelinnumeroa ja alkanut pitää lapseen yhteyttä. Lopulta hän painosti tämän tulemaan kotiinsa viikonlopuksi.

Oikeuden asiakirjoista käy ilmi, että miehen ja tytön tapaaminen tuli ainakin yhden tytön lähipiiriin kuuluvan aikuisen tietoon. Hän tiesi tytön olleen yötä miehen seurassa. Oikeudessa todistajana kuultu henkilö kuitenkin kertoi, ettei osannut pelätä tytön vierailua miehen luona, sillä hän piti miestä luotettavana. Tämän hän perusti siihen, että tiesi miehen työskentelevän turvallisuusalalla.

Hovioikeuden tuomion mukaan mies raiskasi tytön viikonlopun aikana neljällä eri kerralla.

Käräjäoikeus oli aiemmin katsonut viikonlopun aikana tapahtuneet teot yhdeksi rikokseksi, mutta hovioikeuden mukaan kyse oli neljästä eri teosta. Hovioikeus painotti sitä, että mies oli tytön vastusteluista ja kielloista huolimatta tehnyt joka kerta tietoisesti päätöksen raiskata. Teot myös tapahtuivat ajallisesti erillään toisistaan, vaikkakin yhden viikonlopun aikana.

Mies oli uhria yli kymmenen vuotta vanhempi. Hän käytti teoissa väkivaltaa. Teoista aiheutui lapselle voimakasta kipua ja vakavia, hyvin pitkäaikaisia psyykkisiä seurauksia. Viikonlopun jälkeen lapsi koki syvää häpeää ja syyllisyyttä tapahtuneesta, eikä uskaltanut heti kertoa asiasta viranomaisille. Hovioikeus katsoi teot hyvin vahingollisiksi. 

Vuonna 1989 syntynyt Alexei Nikitin tuomittiin neljästä törkeästä raiskauksesta sekä yhdestä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 5 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Hovioikeus antoi tuomion tänään. Ratkaisu kovensi miehelle aiemmin käräjillä annettua tuomiota.

Vankeusrangaistuksen lisäksi mies joutuu suorittamaan vahingonkorvauksia uhrille. Summa on hieman yli 10 000 euroa. Mies myös menetti sotilasarvonsa.

Lue myös:

    Uusimmat