Mies puukotti vakavasti samassa kaupassa käynyttä naista – naapuri näki polkevan rauhallisesti paikalta

Kolmikymppisen miehen syytetään yrittäneen tappaa itselleen entuudestaan tuntemattoman 21-vuotiaan naisen, joka oli juuri asioinut hänen kanssaan samassa kaupassa. Välikohtaus sattui viime toukokuussa Oulussa.

Kaupasta tullut nainen oli juuri avaamassa rapun ovea, kun kuuli takaansa juoksuaskeleita. Hän luuli jonkun pyrkivät sisälle samalla ovenavauksella, mutta yllättäen tunsikin iskun takaapäin.

Todistaja: Mies poistui paikalta rauhallisesti

Puukotetuksi tulleen naisen alettua huutaa tekijä lopetti lyömisen ja pakeni takaisin tulosuuntaansa. Nainen kertoi, että sisälle päästyään luuli kuolevansa. Paikalle saapui pian kuitenkin poliiseja ja ambulanssi, jotka toimittivat naisen hoitoon

Naisen huudot kuullut todistaja näki miehen poistumisen paikalta ja todisti keittiön ikkunasta, kuinka mies rauhallisesti pyöräili poispäin.

Puukotus jätti fyysisiä ja henkisiä jälkiä

Mies kohdisti iskunsa naisen pään, kaulan ja ylävartalon alueelle. Takaapäin tehtyjä iskuja oli 20–30, joista osa oli uponnut jopa 12 senttimetrin syvyyteen.

Nainen joutui välittömästi hätäleikkaukseen sairaalassa, jossa hän vietti useamman päivän. Teon aiheuttamat vammat ovat jääneet haittaamaan hänen eloaan. Esimerkiksi tämän toinen käsi ei toimi normaalisti, minkä takia hän joutuu toimimaan ”vääräkätisenä”. Tämä on estänyt myös työnteon.

Myös henkisiä vammoja jäi. Nainen ei kertomansa mukaan pysty olemaan kotona yksin ja pelkää lähteä kotoaan

– Bussiin mennessäkin [nainen] skannaa ihmiset läpi ennen kuin uskaltaa siihen nousta. [Hän] ei voi kävellä pysähtyneiden ihmisten ohi kadulla. [Hän] kiertää kaikki paikallaan olevat ihmiset, tuomiossa kerrotaan.

Mies kiistää verijäljistä huolimatta

Mies kiisti vastauksessaan syyllistyneensä rikokseen. Hän ei kertomansa mukaan ole tehnyt naiselle väkivaltaa tai ole ollut tämän kanssa tekemisissä. Miehen mukaan hän kävi kaupassa ja lähti sen jälkeen lyömään golfia lähistölle.

Miehen kuitenkin sitoi tekopaikkaan ja välineeseen moni seikka. Kaupan valvontakamerakuvan ja kuitin lisäksi, miehen äidin asunnosta löytyi kassi, jossa oli sekä miehen vaatetus ja veitsi. Veitsestä löytyi sekä miehen että uhrin DNA:ta. Samoin uhrin DNA:ta löydettiin miehen käytössä olleen pyörän käsikahvasta.

Miehelle päätettiin tehdä mielentilatutkimus. Oikeus päättää tämän rangaistuksesta ja muista tuomioon liittyvistä seikoista mielentilalausunnon valmistuttua.

Lue myös:

    Uusimmat