Mies oli matkalla saamaan palkintoa urheudestaan – pelasti vielä vauvan lennolla

0:56
Tämä armeijasta palannut isä yllätti poikansa liikuttavalla tavalla. Isä saapui yllätyksenä poikansa taekwondo-harjoituksiin.

Kenneth sai huomionarvoisen työnsä perusteella palkinnon. Matkalla vastaanottamaan palkintoa hän pelasti vielä yhden ihmisen hengen!

Kersantti Kenneth O'Brien oli matkalla Japanista Yhdysvaltoihin saamaan palkintoa ylivertaisesta toiminnastaan, kun hän päätyi suorittamaan vielä yhden uroteon.

Kennethin ura on ollut menestyksekäs. Mies oli mukana Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin suojeluosastossa tämän vierailulla Pohjois-Koreassa, ja hän on pelastanut siviilejä useissa eri maissa, esimerkiksi vetämällä ihmisen ulos palavasta autosta, kertoo CBS News.

– Jos jonkun täytyy suorittaa jotakin vaarallista, minä ilmoittaudun vapaaehtoiseksi, Kenneth kuvaili vaiherikasta uraansa.

Lapsi alkoi tukehtua

Kenneth nimettiin vuonna 2019 huomionarvoisen työnsä perusteella Outstanding Airmen of the Year -palkinnon saajaksi. Yhdysvalloissa jaettavan armeijan huomionosoituksen saa johtotaidoista, työssä suoriutumisesta ja henkilökohtaisista saavutuksista.

Kenneth oli matalla ottamaan palkintoa vastaan, kun hän joutui uuden hätätilanteen eteen. Lennon aikana vuoden ikäinen lapsi alkoi tukehtua ja menetti tajuntansa. Toinen matkustaja yritti auttaa lasta, mutta turhaan.

Kennethin toiminta pelasti hengen 

Kenneth ei jäänyt toimettomaksi.

– Miehemme loikkaa toimimaan, puhdistaa ilmatiet, elvyttää lapsen, ojentaa hänet vanhemmille ja jatkaa sitten elämäänsä, armeijan yliluutnantti kuvaili miehen toimintaa Facebookissa.

Mies tosin vitsaili, ettei tiedä, haluaisiko sittenkään olla Kenin lähistöllä hätätilanteessa – mies kun tuntuu suorastaan kutsuvan erikoisia tilanteita puoleensa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Olen kiitollinen siitä, että lapsi on kunnossa"

Kenneth itse uskoo, että oli vain "oikeassa paikassa oikeaan aikaan". Ilmavoimien mukaan Kenneth tarkkaili lapsen vointia koko lennon ajan.

– Olen kiitollinen siitä, että lapsi on kunnossa ja saatoin auttaa siinä hetkessä, kun tämä perhe tarvitsi tukea, mies itse kommentoi.

"Haluan tehdä tätä niin kauan kuin pystyn"

Kenneth kertoo armeijan julkaisussa, että oli haaveillut urasta armeijan palveluksessa 12-vuotiaasta asti. Hän ei enää osaa kuvitella muuta työtä itselleen.

– Haluan tehdä tätä niin kauan kuin pystyn, tai niin kauan kuin kehoni kestää sitä. Toivon, että voin jatkaa auttaen ihmisiä ja tehden suuren kokoluokan komennuksia.

Juttua muokattu 27.9.2019 klo 14.40: muutettu sotilasarvo. Oikea arvo on kersantti, ei kenraali.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja